Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Oskarshamns superläge inför dramatiska avgörandet

Publicerad

IK Oskarshamn leder den hockeyallsvenska slutspelsserien.

Tack vare fem olika målskyttar i Malmö har man nu ett utmärkt utgångsläge inför avgörandet.

– En stor nyckel till att vi vann var att vi använde alla våra 14 forwards, säger Björn Hellkvist till klubbens hemsida.

Det var länge en jämn match i Malmö isstadion men IKO drog ifrån i slutet och vann med klara 2-5. Nu har laget sex poäng och toppar tabellen.

Gårdagens mål gjordes av John Dahlström, Markus Persson, Manuel Ågren (bilden), Arsi Piispanen och Kalle Johansson.

– En stor nyckel till att vi vann var att vi använde alla våra 14 forwards. Pantern coachade nästan bara på tre kedjor vilket gjorde att vi hade orken på ett helt annat sätt än dem, säger Björn Hellkvist.

Övriga matcher i omgång 2 var Södertälje-AIK 5-3 och Almtuna-Björklöven 2-4. Därmed är IKO serieledare på 6 poäng, med bättre målskillnad än Björklöven som man möter i Umeå på onsdag.

– Vi hinner inte njuta så mycket av serieledning. Klart vi är glada efter att vi vunnit den här matchen och sen får vi börja jobba med nästa.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag