Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oskarshamn i serieledning – vann toppmötet med AIK

Oskarshamn sätter matchavgörande 4-2.
Foto: C More
Röglelånet Ludvig Elvenes gjorde ett mål och spelade fram till ett när Oskarshamn bortaslog AIK.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Förre Röglejunioren Gustav Olhaver gjorde sitt första mål i Oskarshamn.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

IK Oskarshamn vann toppmötet med AIK – och är nya serieledare i hockeyallsvenskan.

Bakom segern låg två tidigare Röglejuniorer, Ludvig Elvenes och Gustav Olhaver.

– Spelar de så här kommer de vara med och kriga uppe i toppen, säger C More-experten Harald Lückner.

Både AIK och Oskarshamn hade chansen att ta över serieledningen från spellediga Björklöven på fredagskvällen.

Det blev Oskarshamn som tog chansen på Hovet efter klubbens femte raka seger.

Oskarshamn fick en drömstart när Röglelånet Ludvig Elvenes satte 1–0 redan efter 3.58. Efter tolv minuter ökade Robin Söderqvist på till 2–0.

AIK reducerade precis innan pausvilan genom Eric Castonguay.

Oskarshamn lyckades dock vara steget före AIK hela matchen. Arsi Piispanen satte 3–1 i numerärt överläge fyra minuter in i andra perioden. Anton Holm reducerade på nytt i början av tredje perioden där AIK jagade en kvittering, men i stället kunde den förre Röglejunioren Gustav Olhaver pricka in 4–2, fint framspelad av Robin Söderqvist som vann pucken i mittzon. Olhavers första mål i sin nya klubb.

– En otroligt bra fart, även i boxplay spelar man med den höga pressen. Jag tror inte att AIK har mött ett så bra lag hittills i år. Det är faktiskt Oskarshamn som gör AIK dåliga. De får inte en chans att spela det spel de vill på grund av det aggressiva och intensiva spel som Oskarshamn visar upp, säger expertkommentatorn Harald Lückner i C More.

Oskarshamn i serieledning

Oskarshamn toppar nu hockeyallsvenskan med 16 poäng, fyra före AIK på tredjeplats.

– Det är ingen tillfällighet. Spelar de så här kommer de vara med och kriga uppe i toppen, inget snack om det, för det är bland det bästa jag sett hittills den här säsongen, säger Lückner.

– Då får vi stanna där (i toppen), säger Oskarshamns tränare Björn Hellkvist.

– Jag är glad att vi genomför matchen på det sättet. Framför allt starten och första två perioderna där vi lyckas även under press och vågar spela hela tiden.

Stor AIK-besvikelse

I AIK var det dystrare miner.

– Jag tycker vi förlorar matchen i första perioden. Kommer inte ut alls som vi ville, får inget tryck på dem och spelar inte något försvarsspel överhuvudtaget. Där har vi lite att jobba med. Vi ger det chansen i tredje, men starten och hela första perioden är helt bedrövlig, säger besvikne AIK-tränaren Tomas Mitell till C More efter andra raka förlusten.