Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Osannolika slutminuter när AIK föll mot Oskarshamn

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Med fyra och en halv minuter kvar av matchen gick AIK mot segern i hemmamötet med Oskarshamn.

Men efter dramatiska slutminuter hade gästerna vänt och vunnit.

Matchen på Hovet hade det mesta.

AIK rivstartade och gick till den första periodpausen med en klar 3-0 ledning. Under de första 20 minuterna hade Jesper Frödén, Ludvig Claesson och Oliver Ödman-Hadzinikolic hittat rätt – och Oskarshamnstränaren Björn Hellkvist tagit timeout.

Vad än Hellkvist sedan sa i pausvilan gjorde susen.

Lika överlägsna som AIK var i första perioden var nämligen Oskarshamn i den andra och efter 40 spelade minuter var ställningen helt lika 3-3 efter att Niklas Johansson, Robin Söderqvist och Arsi Pispanen noterats för målen.

Stor dramatik utspelade sig sedan under slutakten.

Gästerna tog först ledningen genom Tom Hedberg. Men AIK både kvitterade och tog ledningen genom Anton Holm och Filip Windlert.

Med en 1.20 kvar på klockan kvitterade sedan Oskarshamn i powerplay sedan Eric Castonguay fått sätta sig i utvisningsbåset. Markus Perssons slägga var det som svarade för målet och matchen gick därmed till förlängning - en drömstart Markus Persson som är inlånad från Södertälje. 

Förlängningen hade sedan bara varat i 40 sekunder innan Tom Hedberg gjorde sitt andra mål för kvällen och med sitt 5-6 säkrade bortasegern.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!