Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

Osannolika slutminuter när AIK föll mot Oskarshamn

Publicerad

Med fyra och en halv minuter kvar av matchen gick AIK mot segern i hemmamötet med Oskarshamn.

Men efter dramatiska slutminuter hade gästerna vänt och vunnit.

Matchen på Hovet hade det mesta.

AIK rivstartade och gick till den första periodpausen med en klar 3-0 ledning. Under de första 20 minuterna hade Jesper Frödén, Ludvig Claesson och Oliver Ödman-Hadzinikolic hittat rätt – och Oskarshamnstränaren Björn Hellkvist tagit timeout.

Vad än Hellkvist sedan sa i pausvilan gjorde susen.

Lika överlägsna som AIK var i första perioden var nämligen Oskarshamn i den andra och efter 40 spelade minuter var ställningen helt lika 3-3 efter att Niklas Johansson, Robin Söderqvist och Arsi Pispanen noterats för målen.

Stor dramatik utspelade sig sedan under slutakten.

Gästerna tog först ledningen genom Tom Hedberg. Men AIK både kvitterade och tog ledningen genom Anton Holm och Filip Windlert.

Med en 1.20 kvar på klockan kvitterade sedan Oskarshamn i powerplay sedan Eric Castonguay fått sätta sig i utvisningsbåset. Markus Perssons slägga var det som svarade för målet och matchen gick därmed till förlängning - en drömstart Markus Persson som är inlånad från Södertälje. 

Förlängningen hade sedan bara varat i 40 sekunder innan Tom Hedberg gjorde sitt andra mål för kvällen och med sitt 5-6 säkrade bortasegern.

Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag