Martin Fehérváry, tidigare i Malmö Redhawks. Foto: Christian Örnberg / BildbyrånMartin Fehérváry, tidigare i Malmö Redhawks. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån
Martin Fehérváry, tidigare i Malmö Redhawks. Foto: Christian Örnberg / Bildbyrån
Martin Fehérváry. Foto: Pelle Börjesson / BildbyrånMartin Fehérváry. Foto: Pelle Börjesson / Bildbyrån
Martin Fehérváry. Foto: Pelle Börjesson / Bildbyrån

Osannolika lagkaptenen – är bara 18 år gammal

Publicerad

Det hedersvärda uppdraget som lagkapten brukar äras lagens äldre och rutinerade spelare. 

Oskarshamn tänker annorlunda - och ger Martin Fehérváry, nyss fyllda 18 år, förtroendet i matchen mot Södertälje i kväll.  

– Han går alltid 110 procent och är väldigt vuxen och mogen både som människa och hockeyspelare, säger tränaren Björn Hellkvist, som redan har bestämt att den unga backen ska vara assisterande kapten när Jonas Engström är tillbaka. 

När Oskarshamn gästas av Södertälje i kväll i hockeyallsvenskan blir det en speciell match för backen Martin Fehérváry. 

I lagkaptenen Jonas Engströms frånvaro på grund av sjukdom har den unga backen från Slovakien fått hedersuppdraget. 

Mest anmärkningsvärt är att han bara är 18 år och 60 dagar. 

Förtroendet att vara lagkapten brukar gå till äldre spelare med mycket rutin. 

– Martin tar redan ett väldigt stort ansvar hos oss och leder med exempel. Han går alltid 110 procent och är väldigt vuxen och mogen både som människa och hockeyspelare, säger Björn Hellkvist. 

Blir assisterande kapten 

Förtroende för den unga backen som kapten tar inte heller helt slut när Jonas Engström är tillbaka. 

Då är det nämligen redan bestämt att han blir assisterande kapten på ordinarie basis.  

Martin Fehérváry är en osedvanlig talang från Slovakien. Han debuterade i det slovakiska U18-landslaget som 15-åring och har spelat ett JVM. 

Innan han gick till Oskarshamn inför den här säsongen spelade han i Malmö Redhawks. 

Den här säsongen har backen hunnit med att göra fyra poäng på 21 matcher och har +3 i plus och minus-statistik. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag