Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Firar som de har vunnit SM-guldet”

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Rögle kvitterade två gånger om – men när Shane Harper gjorde matchens femte mål hade hemmalaget inte något svar.

Därmed tog Örebro sina första tre poäng någonsin borta mot Rögle i SHL.

– De firar som att de har vunnit SM-guld, säger Rögles Leon Bristedt efter 2-3-förlusten.

Örebro har haft det erkänt tungt på bortais mot Rögle genom åren. Fram till lördagskvällens match hade man inte vunnit en enda gång i SHL.

Men det började bra för hemmalaget. Efter 4.32 gjorde Ryan Stoa matchens första mål. Detta efter en avvaktande utvisning för Rögle.

Spelet böljade i den intensiva matchen i Ängelholm och bara fyra minuter senare utjämnade Leon Bristedt efter assist av Nick Sörensen och Mattias Sjögren. 

Örebro fortsatte trycka på och i inledningen av den andra perioden fick Ryan Stoa utdelning ytterligare en gång. 

– Det första ger Sack (Sakari Salminen) en bra passning till Bromé (Mathias) som ger mig helt öppet läge. Det andra använder jag försvararen som en sköld, målvakten kunde inte se mitt avslut, säger Ryan Stoa.

Men med fem minuter kvar av perioden tryckte Éric Gélinas in kvitteringen. 

Leon Bristedt konstaterar efter matchen att hans Rögle slarvade mycket de första tio minuterna av matchen – och i den tredje perioden. 

– Det var en hafsig match från vår sida. Vi har absolut chanser att avgöra matchen. Vi spelar inte vår bästa hockey, samtidigt möter vi ett bra lag. Det är små marginaler, de har vi inte på vår sida i dag, säger Leon Bristedt. 

Tog sin första trepoängare

För efter den tredje perioden hade Örebro kasserat sin första trepoängare någonsin i SHL i Ängelholm – efter Rögleslarv.

Shane Harper snappade upp en puck och fick fri lejd mot mål. Örebroaren gjorde inget misstag. 

Tvåmålsskytten Ryan Stoa var nöjd efter matchen.

– Det var bra. Jag hade egentligen bara två chanser och gjorde två mål, säger han och avslöjar att han inte hade någon aning om den dystra sviten.

– Jag fick först reda på det efter matchen. Killarna har varit här flera gånger för att försöka ta tre poäng. Så det här är så klart stort för oss.

”Firar som SM-guld” 

Tränarna Cam Abbott och Jörgen Jönsson var efter matchen överens om att det var marginaler som skilde lagen åt. 

Leon Bristedt är inne på samma spår, och pekar på lagets prestationer tidigare under säsongen. 

– Vi spelar en jättebra hockey och vi spelar en jättebra defensiv. Får vi i gång vår offensiv på ett riktigt bra sätt så kommer vi bara ett riktigt svårt lag att slå.

– Det är vi redan, och det märker man. De firar som att de har vunnit SM-guld efter den här matchen. Vi får väldigt mycket respekt med oss, och lagen vet att Rögle är ett lag att räkna med.