Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Orättfärdigt, orättvist och faktiskt oförskämt”

Per Ljusteräng Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Per Ljusteräng var den första tränaren att få sparken i hockeyallsvenskan den här säsongen när han fick gå i mitten på oktober. 

Nu ger han sin syn om beslutet på hockeynews.se

– Man hamnar i ett läge där man blir förbannad eftersom det känns så orättfärdigt, orättvist och faktiskt oförskämt, säger tränaren som fick totalt tio matcher på sig.  

Tingsryd radade upp förluster under säsongsinledningen och efter tio matcher fick nya tränaren Per Ljusteräng sparken. 

Ljusteräng blev då i mitten av oktober den första tränaren som fick sparken i hockeyallsvenskan den här säsongen. 

Nu berättar han om sina känslor i samband med beslutet för hockeynews.se. 

– Man hamnar i ett läge där man blir förbannad eftersom det känns så orättfärdigt, orättvist och faktiskt oförskämt. Vi hade spelat tio omgångar och på slutet hade vi åtta spelare borta, bland annat målvakten som fick en hjärnskakning mot Vita Hästen i sjunde omgången. Då hade vi ändå tagit poäng i fyra av sju matcher, säger hockeytränaren. 

Fortfarande jumbo i hockeyallsvenskan 

Per Ljusteräng menar också att han blev förvånad när han fick gå. 

– Ja, det är väl klart att man blev. Vi hade heller aldrig någon diskussion om vart vi var på väg nånstans. Jag vet inte om chockad är rätt ord, men om man ser lite klarsynt på det, och det sa jag till dem också, så kändes det alldeles för förhastat. Vi var ändå det lag som släppte till minst antal skott. Framåt skapade vi chanser och då vet man att det kommer vända. Jag hade förstått det om vi hade varit utspelade och chanslösa, men så var det ju inte.

Tingsryd ligger alltjämnt sist i hockeyallsvenskan, med 13 poäng på 16 matcher, för övrigt samma poäng som nästjumbon Vita Hästen, som dock har bättre målskillnad.