Panterns ordförande Mattias Schönhult. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNPanterns ordförande Mattias Schönhult. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Panterns ordförande Mattias Schönhult. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: MIKAEL BENGTSSON / BILDBYRÅNFoto: MIKAEL BENGTSSON / BILDBYRÅN
 Foto: MIKAEL BENGTSSON / BILDBYRÅN

Oklar framtid för Messier i Pantern

Publicerad

Joby Messiers framtid som tränare i Pantern är oklar.

Samtidigt som klubbens ordförande tar avstånd från tränarens påstådda hot hoppas han att parterna kan begrava stridsyxan.

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att folk oavsett vad man tycker om varandra kan hantera detta som vuxna människor så vi kan avsluta säsongen på ett vettigt sätt för Panterns bästa, säger Mattias Schönhult.

Av familjeskäl var inte Mattias Schönhult på Panterns match mot Oskarshamn och har inte själv varit i kontakt med berörda parter när Kvällsposten pratar med honom på tisdagseftermiddagen.

I stället är det Panterns sportsligt ansvarige Tony Andersson och Christer Franzén som ska ha samtalat med tränaren Joby Messier och de ideellt arbetande funktionärerna Anna Johansson och Jacob Alsenfelt efter måndagens tumult där Messier, enligt Alsenfelt och Johansson, skällt ut Johansson och hotat att ge Alsenfelt ett slag.

– De har hållit på under dagen och ska vid detta tillfälle ha pratat med berörda parter. Jag vet inte vad som blivit sagt, men om man utgår från det jag tror mig veta så är det självklart olyckligt och helt oacceptabelt att man uttrycker sig på det sättet som Joby skulle ha gjort, säger Mattias Schönhult.

”Ena tråkigheten har avlöst varandra”

Joby Messier ansåg efter måndagens match att det inte varit någon incident, men Johansson och Alsenfelt har sagt att de inte kommer jobba på söndagens hemmamatch om den 48-årige kanadensaren är kvar som lagets tränare.

Mattias Schönhult hoppas att parterna ska kunna begrava stridsyxan.

– Vi har en hemmamatch kvar att spela innan säsongen är slut och jag hoppas av hela mitt hjärta att folk oavsett vad man tycker om varandra kan hantera detta som vuxna människor så vi kan avsluta säsongen på ett vettigt sätt för Panterns bästa, säger Mattias Schönhult.

– Den ena tråkigheten har avlöst den andra och jag kan bara beklaga. Jag tycker ytterst synd om alla eldsjälar som jobbar för Pantern och att vi ska klara oss igenom det här stålbadet som vi har varit i en tid så förhoppningsvis kommer berörda parter skaka hand som vuxna människor, förstå varandra och komma vidare härifrån.

 

LÄS MER: Ligachefen: ”Det är självklart allvarligt”

 

”Får vara försiktig”

När KvP samtalar med Panterns ordförande finns inga planer på "åtgärder" mot Joby Messier mer än att försöka reda ut vad som hänt och sagts.

Kan du se att han fortsätter som huvudtränare om det är så att han hotat en av era funktionärer?

– Om det skulle handla om ett hot är det under inga omständigheter okej, men jag får vara försiktig att uttrycka mig om vad och hur man agerar. Jag får helt enkelt avvakta vad Tony och Christer kommit fram till efter att de pratat med funktionärer och tränare. Där verkar det som att meningar går isär lite om vad som har sagts.

Oklar framtid för Messier i Pantern

Joby Messier tog över som tränare mitt under säsongen. Hans kontrakt sträcker sig säsongen ut.

Hur ser hans framtid i Pantern ut annars?

– Vi uppskattar att han har kommit in och hjälpt oss i en svår tid. Sen får vi efter säsongsslutet sätta oss ner och se hur vi ska komma vidare. Det är inga avtal eller muntliga överenskommelser på plats. Det får sportchef och andra engagerade runt klubben komma fram till vad som är den mest riktiga vägen för klubben att gå härifrån och framåt.

Pantern har ett arbetsgivaransvar även för ideellt arbetande funktionärer.

Hur stöttar ni dem nu?

– Det är samtal. Så fort något sånt här händer måste man prata med berörda och se vad som har hänt, hur man mår och hur de tycker att man ska agera för att komma härifrån och framåt.

– Nu har vi olyckligtvis en bortamatch kort efter men det hade varit en bra idé att träffas och prata ut när det skett en sån här grej.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag