Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Nyförvärvets succédebut – sänkte Kristianstads IK

Tingsryd bortavann mot Kristianstad med 3-0.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Oskar Stål-Lyrenäs har gjort lika många mål som träningspass för Tingsryd: två stycken.

Den unga forwarden blev klar för den grönvita klubben i söndags och blev matchhjälte direkt, när Tingsryd slog rivalen Kristianstad med 3-0. 

– Det är så klart kul att få vara med och bidra, säger han till C More.

Tillställningarna mellan Kristianstads IK och Tingsryd har utvecklats till riktiga derbybataljer i Hockeyallsvenskan. På onsdagen var det dags för match nummer tre mellan de båda lagen, som kom till spel med vars en ”derbyvinst”.

Och det var gästerna som var lite vassare, lite skarpare och lite bättre, även om det dröjde till den andra perioden innan islossningen kom. 

Debutanten Oskar Stål-Lyrenäs – som har gjort två träningar med Tingsryd – gjorde matchens första mål och några minuter senare ökade Joseph Jonsson till 2-0.

– Vi borde gjort några fler. Vi har skapat mycket chanser och borde tryckt dit några till, sa Oskar Stål-Lyrenäs till C-More efter den andra perioden. 

”Går fort i den här branschen”

Samma Oskar Stål-Lyrenäs dödade all spänning när han i slutet av matchen gjorde 3-0 i tom kasse, ett mål som definitivt säkrade segern för Tingsryd.

– Innan jag kom hit kände jag inte en enda, inte ens någon jag stött på innan. Det var kul samtidigt att få många nya ansikten och de har tagit väl hand om mig sedan dag ett, säger Stål-Lyrenäs, som gjorde sitt första träningspass med Tingsryd så sent som i måndags: 

– Det går fort i den här branschen. Så det var bara att flyga ner i söndags och sedan var man helt plötsligt här och skulle träna på måndagen.

Gath: ”De är surt”

Kristianstad fick en lovande start på Hockeyallsvenskan men har sjunkit i tabellen den senaste tiden. 

Onsdagens förlust var skåningarnas åttonde på de nio senaste hockeyallsvenska omgångarna. 

– Det är surt att vi inte kan göra mål på våra chanser, säger Kristianstadstränaren Mikael Gath till C More efter slutsignalen. 

– Vi skapar mycket chanser. Sedan vet jag inte om vi skapar tillräckligt mycket för att vinna matchen. 

Kristianstad har samlat ihop 31 poäng och återfinns på en niondeplats i tabellen, en placering under Tingsryd.