Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mats Lusths nya ilska mot Pantern

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Pantern fick behålla sin plats i hockeyallsvenskan på Kristianstads bekostnad. 

Efter nya avslöjandet om tung skatteskuld sänder KIK-tränaren Mats Lusth en syrlig pik – samtidigt som han ifrågasätter hur klubben kan klara sig varje gång. 

– Jag ser fram emot deras ursäkt när nästa årsredovisning ska lämnas in. Inskolning på dagis verkar rimligt med tanke på att det är nästan ett år sedan det räckte med barnafödsel för att få uppskov. 

Mats Lusth var rejält arg när Pantern i våras fick behålla sin plats i hockeyallsvenskan trots Licensnämndens beslut med tvångsnedflyttning efter segdragna ekonomiska problem och misslyckande med att visa upp siffror i balans. 

Om inte appelationsnämnden ändrat beslutet efter klubbens överklagan hade Kristianstads IK fått platsen i näst högsta serien. 

– Om man slipper straff när man inte följer reglerna så kan man ju skita i alla nämnder. Då kan man ju skita i Licensnämnden. Då kan de ju lägga ner hela den där jävla skiten, röt Mats Lusth, tränare i KIK, då. 

Nu blåser det runt Pantern igen. Häromdagen kunde Kvällsposten avslöja att klubben har stora skulder, däribland en obetald skatteskuld hos Kronofogden på nästan 800 000 kronor. 

Mats Lusth: "Det är allvarligt" 

Det får Mats Lusth att reagera igen. 

– Jag tänker som alla andra. Det är konstigt. Hur kan Pantern klara sig varje gång? 

– Det är allvarligt när det går Kronofogden. 

Samtidigt sänder KIK-tränaren ny kritik till appelationsnämnden som rev upp beslutet om tvångsnedflyttning. 

– Det är också ett bakslag för dem. Att de inte stod på sig. Det blir ett löjets skimmer över dem. 

Och så skickar han en syrlig känga till Pantern. 

– Jag ser fram emot deras förklaring och ursäkt när nästa årsredovisning ska lämnas in. Inskolning på dagis verkar rimligt med tanke på att det är nästa ett år sedan det räckte med barnafödsel för att få uppskov, säger Lusth och syftar på det faktum att Panterns årsredovisning inte lämnas in i tid på grund av att klubbens "bokhållare blivit pappa".