Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mardrömsbeskedet – säsongen är över

Tingsryd i möte mot Västerås i hockeyallsvenskan
Truppen får klara sig utan Albin JohanssonFoto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Hockeyallsvenska spelaren Albin Johanssons säsong är över. 

Tingsryds AIF måste klara sig utan sin back. 

Johanssons skada har inte läkt som man hoppats. Nu tas han ur träning och till operationsbordet. 

Operationen kommer ske inom en snar framtid. Rehabiliteringen förväntas ta uppemot tre månader vilket gör att Taif måste klara sig utan honom resten av säsongen. 

Skadefylld höst

Johansson har spelat i Tingsryd i drygt fyra månader. Under de fyra månaderna har han varit skadad en del och nu verkar måttet vara rågat. Hans fot behöver opereras för att få en chans att bli hel igen. 

Taif har under hösten provat ha Johansson på isen under träningar med röd tröja på. Det är en varning till lagkamrater att spelaren är skadad och inte får tacklas. Dessvärre utan framgång. Johanssons säsong har varit kantad av rehab och speltiden har varit knapp. 

– Jag hade hoppats att vara tillbaka i spel nu, men när jag gick på isen igen i förra veckan kändes det så där. Läketiden kan vara upp till sex veckor, men vi hade hoppats att det skulle ha läkt nu, sa Johansson till Smålandsposten i november. 

Få timmar på isen

Johanssons namn nämns på klubbens hemsida flertalet gånger de senaste månaderna. Majoriteten av inläggen handlar om truppens status inför match där Johansson återkommande står som skadad eller sjuk. 

Taif önskar sin back god rehabilitering. De värvade spelaren från Pantern i somras där han hade gjort bra ifrån sig på isen. Om Taif får större nytta av sin back framöver återstår att se.