Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN
 Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Förstärker från Rögle under slutspelsserien

Publicerad

Pantern gick mot en superstart i slutspelsserien men Björklöven vände och vann efter förlängning. 

Bättre gick det då för Oskarshamn som tog full pott mot Södertälje. 

Samtidigt är det nu klart att Lucas Elvenes förstärker Oskarshamn inför mötet mot Pantern på måndag. 

Pantern hade en komfortabel ledning med tre mål inför sista perioden mot Björklöven i första omgången av slutspelsserien. 

Men med en tidig reducering i tredje perioden och sedan två snabba mål inom loppet av tolv sekunder gick matchen till förlängning. 

Och väl där avgjorde Cody Murphy för Björklöven med 14 sekunder från straffar. 

Pantern fick därmed nöja sig med en poäng och ligger näst sist i slutspelsserien efter en omgång. 

Elvenes återvänder till Oskarshamn

För Oskarshamn blev det däremot full pott i första omgången. 

Oskarshamn besegrade Södertälje med 4-1 på hemmaplan och ligger tvåa bakom AIK. 

Samtidigt är det nu klart att Lucas Elvenes återvänder till Oskarshamn inför matchen mot Pantern på måndag. 

– Det stämmer, jag är med Oskarshamn mot Pantern på måndag i Malmö. Det blir fyra matcher på en vecka, sen får vi se hur det går, det kan bli fler, säger Lucas Elvenes till Rögles hemsida. 

Lucas inledde säsongen utlånad i Oskarshamn innan han blev hemkallad till Rögle, där han varit hela vägen fram till sista SHL-omgången. 

Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag