Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristianstads IK vann – efter drömstarten

Rasmus Bengtsson i Tingsryd.Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Morten Jensen gjorde ett mål. Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

När Morten Jensen tryckte in 6-1 för Kristianstad trodde nog många att det var spiken i den berömda kistan.

Men dubbla mål av Benjamin Nissmer skapade ändå nerv i den tredje perioden.

Kristianstad, som krigar i botten av tabellen, hade inför matchen mot Tingsryd två raka uddamålsförluster - och nykomlingen är i desperat behov av poäng. 

En smakstart borta mot Tingsryd gav tidigt förhoppningar för Kristianstad att knappa in försprånget Almtuna har ovan nedflyttningsstrecket. 

När Riley Bourbonnais tre minuter och åtta sekunder in i andra perioden gjorde sitt första mål i matchen lämnade Tingsryds målvakt Arvid Söderblom sin kasse. Då hade han släppt fem puckar förbi sig - och inte sett en enda puck gå in på motsatt sida. 

Då trodde nog många att saken var klar. 

Men det blev ändå nerv. Efter två mål på tre minuter av Benjamin Nissmer hade hemmalaget häng. Och med sju sekunder kvar av matchen gjorde Filip Owesen 5-6. 

Men gästerna Kristianstad vann sista tekningen och Dennis Svensson la in matchens sista mål – 5-7 – i öppen kasse, med en sekund kvar. 

Det betydde tre poäng till Kristianstad – som ändå inte minskade avståndet till Almtuna, som vann sin match. Det är fortsatt fem poängs skillnad.