Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristianstads IK utan chans mot topplaget

Kristianstadtränaren Mikael Gath och hans manskap har det tufft just nu. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Björklöven hade inga större problem mot Kristianstad - och säkrade segern redan i den första perioden. Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN

3-0 till Björklöven efter 12 minuter.

Ett underläge Kristianstad aldrig ens var nära att vända. 

– Man kan väl säga att vi satte oss själva i en extremt jobbig situation, säger KIK-tränaren Mikael Gath, till Kristianstadsbladet.

När Kristianstads IK ställdes mot Västervik tidigare i veckan var det två minuter som fällde skåningarna.

Mot Björklöven på fredagen var det 12 minuter i den första perioden som cementerade ytterligare en förlust för KIK. Fler minuter än så krävdes nämligen inte för att Björklöven skulle hinna kliva upp till en 3-0 ledning. 

Slutresultatet skrevs till sist till 3-1, efter ett tröstmål av Kristianstad i den tredje perioden via backtalangen Jakob Bondesson. 

”Stabil insats”

Säsongen har utvecklats till en riktigt tung historia för Kristianstad. Nykomlingen har bara tre vinster på de senaste tio omgångarna, och är just nu på kvalpalts nedåt. 

Desto roligare har hockeysäsongen varit för Björklöven. Efter fredagens 3-1-seger har Umeålaget plockat ihop 103 poäng - och är på god väg mot SHL-kval. 

– Vi gör en stabil insats och jag tycker vi är det bättre laget sett över 60 minuter. Det kändes lugnt ändå, säger den tidigare Röglespelaren och tvåmålsskytten Olle Liss, till Västerbottens-Kuriren

Tillställningen blev i övrigt utvisningsrik och grinig. I slutet på den tredje perioden fick KIK:s Kristoffer Gunnarsson och Björklövens Zach Palmquist matchstraff för game misconduct. 

Dessförinnan hade Kristianstad dragit på sig åtta tvåminutare, Björklöven sex.