Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristianstads hopp lever – nu väntar superdramatik

Amil Krupic avgjorde.Foto: BILDBYRÅN

Kristianstad hamnade i underläge både en, två och tre gånger.

Men hemmalaget kom tillbaka varje gång – och till slut sköt backen Amil Krupic in segermålet som betydde 4–3 mot Vita Hästen.

Därmed lever Kristianstads hopp om överlevnad i hockeyallsvenskan. 

Ångestmatchen hemma mot Vita Hästen kunde ha börjat bättre för Kristianstad, som ligger på nästjumboplatsen i hockeyallsvenskan. Tidigt i den första perioden tog Vita Hästen ledningen, en ledning som varade fram till paus.

Men tidigt i den andra perioden kvitterade Gustav Willman Borvik för Kristianstad. Sedan upprepades händelseförloppet att gästerna tog ledningen på nytt och att hemmalaget kvitterade på nytt. Tre gånger om.

Efter att Gustav Willman Borvik gjorde 3–3-målet på straff skulle dock Kristianstad hålla tätt bakåt – och i stället avgöra framåt.

Med 14 minuter kvar av matchen tryckte backen Amil Krupic in ledningsmålet för hemmalaget, vilket stod sig som matchens sista mål och betydde tre viktiga poäng i bottenstriden.

Möts i nästa match

För samtidigt som Kristianstad vann tappade Almtuna en poäng borta mot Tingsryd, en match som gick hela vägen till straffläggning. Almtuna förvaltade samtliga tre straffar och därmed vann med 5–4, men tvingas ändå se Kristianstad knappa in en poäng. Nu skiljer plötsligt två poäng mellan lagen med bara två matcher kvar att spela.

Som om den dramatiken inte vore nog möts just Almtuna och Kristianstad i nästa match.

Samtidigt slipper Karlskrona inblandning i bottenstriken och säkrade kontraktet för nästa års säsong i hockeyallsvenskan med två omgångar kvar efter att ha besegrat Västervik med 4–3.