Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kristianstad vände – nu har AIK sju raka förluster

Jacob Svensson efter förlusten mot Kristianstad. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Kristianstad studsade tillbaka. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Kristianstad IK studsade tillbaka efter förlusten mot Karlskoga.

Mot AIK stod man för en häftig vändning på Hovet. 

– Det såg litegrann ut som att de blev små därute, säger tränare Mikael Gath. 

Inför den tredje perioden låg bortalaget Kristianstad under med 0-2 efter mål av AIK:s John Henrion och Johan Larsson. 

– Jag tycker att förstaperioden är ganska jämn, vi hade lite fler skott. Men det var ett litet ställningskrig där ute, säger Mikael Gath, tränare i Kristianstad IK.

Men redan efter fyra minuter i den tredje perioden fick KIK kontakt genom Gustav Willman Borvid. Och med cirka sex minuter kvar att spela kom kvitteringen när Malte Sjögren slog till. 

– Efter deras mål tog vi över perioden och vann skotten ganska stort. Känslan var ändå att vi var vid gott mod inför den tredje, säger Mikael Gath. 

– Vi fick målet ganska tidigt, och efter deras förluster såg det ut litegrann som att de blev små därute.

Vad pratade ni om inför den tredje? 

– Vi försökte hålla det positivt. Vi är ett lag som kör hela vägen. Vi vet att vi är seriens starkaste lag i tredje perioden, det hade vi också med oss i ryggen.

Bara drygt två minuter senare tog Kristianstad även ledningen när Amil Krupic och Erik Santesson assisterade Viktor Wahldén, som gjorde sitt första poäng för säsongen.

Slutresultatet skrevs till 2-4 efter att Dennis Svensson skickat in KIK:s fjärde mål för kvällen i öppen bur.

Sju raka förluster

För AIK innebär ytterligare en förlust att man är kvar i botten av tabellen. Förlusten mot Kristianstad var lagets sjunde raka. 

Kristianstad å andra sidan studsade tillbaka efter den tunga förlusten mot Karlskoga tidigare i veckan. Dessförinnan hade skåningarna fått upp farten med tre vinster på en vecka.

– Vi måste sudda bort uddamålsförluster där vi ändå gör bra matcher, vi har förlorat många matcher där vi egentligen varit med. Det är viktigt att studsa tillbaka. 

– Det gäller att bryta de här (förlust)trenderna. Det är det som gör att lag hamnar på övre delen av tabellen. Bryta de negativa och förlänga de positiva.