Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Krisklubben vädjar: "En strid varje dag"

Publicerad

Tingsryd tog på måndagskvällen en viktig seger i kampen kring hockeyallsvenskans nedflyttningsstreck.

Men trots att man på sportsliga meriter skulle klara sig kvar i ligan är det inte säkert att man nästa år är kvar i hockeyallsvenskan.

På grund av det ekonomiska läget har klubben kallat till ett akut krismöte där man vädjar till både sponsorer och medlemmar om hjälp.

2-0-segern mot Karlskoga var lagets tredje raka och förde upp laget förbi Smålandskonkurrenterna Västervik och Troja/Ljungby.

Men trots det förbättrade tabelläget är det långt ifrån frid och fröjd i Tingsryd. Smålandsposten skriver att man i den delårsrapport klubben lämnade in till Tingsryds kommun i december kan läsa att klubben visar en vinst på en miljon kronor.

Det är långt ifrån så bra som det låter.

Tingsryds AIF gick 900 000 kronor back förra säsongen och hade vid verksamhetsårets början ett eget kapital på endast 100 000 kronor. Detta gjorde att man tvingades sänka sin lönebudget med närmare 700 000 kronor.

Det blir än värre än så. För att få elitlicens för 2018/2019 krävs ett eget kapital på 1,5 miljoner kronor per den 30 april.

"Det är en strid varje dag"

De pengarna har inte klubben och i delårsrapporten framgår att klubben ligger mer än 40 procent efter budget.

– Det är en strid varje dag men vi ligger inte efter med skatter eller löner. Däremot ligger vi periodvis efter gentemot våra leverantörer som får agera bank åt oss vissa dagar, säger Tingsryds ordförande Johan Blomster till Smålandsposten.

De huvudsakliga anledningarna till krisen är att publiktillströmningen inte är vad man räknat med och att en av förningens största sponsorer dragit ner på sitt stöd till klubben med 300 000 kronor.

– Vi kommer att gå på plus om det inte går rejält åt pipan men vi kommer inte att gå så mycket plus att vi klarar elitlicensen på det. Jag är medveten om att vi inte lyckas utföra några mirakel i budgeten för att lösa det egna kapitalet och få elitlicens. Det kommer att krävas extraordinära åtgärder för att lyckas med det, berättar Blomster för tidningen.

Situationen har gjort att Tingsryds AIF nu kallat medlemmar och sponsorer till ett möte satt till den 15 januari. På mötet kommer man att diskutera föreningens fortsatta existens och elitsatsning.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag