Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Krisklubben vädjar: "En strid varje dag"

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Tingsryd tog på måndagskvällen en viktig seger i kampen kring hockeyallsvenskans nedflyttningsstreck.

Men trots att man på sportsliga meriter skulle klara sig kvar i ligan är det inte säkert att man nästa år är kvar i hockeyallsvenskan.

På grund av det ekonomiska läget har klubben kallat till ett akut krismöte där man vädjar till både sponsorer och medlemmar om hjälp.

2-0-segern mot Karlskoga var lagets tredje raka och förde upp laget förbi Smålandskonkurrenterna Västervik och Troja/Ljungby.

Men trots det förbättrade tabelläget är det långt ifrån frid och fröjd i Tingsryd. Smålandsposten skriver att man i den delårsrapport klubben lämnade in till Tingsryds kommun i december kan läsa att klubben visar en vinst på en miljon kronor.

Det är långt ifrån så bra som det låter.

Tingsryds AIF gick 900 000 kronor back förra säsongen och hade vid verksamhetsårets början ett eget kapital på endast 100 000 kronor. Detta gjorde att man tvingades sänka sin lönebudget med närmare 700 000 kronor.

Det blir än värre än så. För att få elitlicens för 2018/2019 krävs ett eget kapital på 1,5 miljoner kronor per den 30 april.

"Det är en strid varje dag"

De pengarna har inte klubben och i delårsrapporten framgår att klubben ligger mer än 40 procent efter budget.

– Det är en strid varje dag men vi ligger inte efter med skatter eller löner. Däremot ligger vi periodvis efter gentemot våra leverantörer som får agera bank åt oss vissa dagar, säger Tingsryds ordförande Johan Blomster till Smålandsposten.

De huvudsakliga anledningarna till krisen är att publiktillströmningen inte är vad man räknat med och att en av förningens största sponsorer dragit ner på sitt stöd till klubben med 300 000 kronor.

– Vi kommer att gå på plus om det inte går rejält åt pipan men vi kommer inte att gå så mycket plus att vi klarar elitlicensen på det. Jag är medveten om att vi inte lyckas utföra några mirakel i budgeten för att lösa det egna kapitalet och få elitlicens. Det kommer att krävas extraordinära åtgärder för att lyckas med det, berättar Blomster för tidningen.

Situationen har gjort att Tingsryds AIF nu kallat medlemmar och sponsorer till ett möte satt till den 15 januari. På mötet kommer man att diskutera föreningens fortsatta existens och elitsatsning.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!