Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Konkurshotade KHK räddas av kommunen

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Karlskrona HK räddas av kommunen. 

Parterna har nått en överenskommelse som hjälper den konkurshotade klubben att överleva. 

– Om föreningen klarar sig igenom krisen kommer det i längden generera mer pengar till kommunen än om klubben går i konkurs, säger Camilla Brunsberg, Kommunstyrelsens 2:e vice ordförande.

Karlskrona HK har flera gånger befunnit sig i tung ekonomisk kris. Den här gången kanske dagar från konkurs då kommunen först nobbade klubbens ansökan om ekonomisk hjälp. 

Men nu har Karlskrona kommun ändrat sig. 

Parterna har nått en överenskommelse som räddar KHK. 

- Vår vilja har hela tiden varit att KHK ska finnas kvar och överleva. Nu har vi äntligen hittat en lösning som vi är överens om. Samtidigt är det också viktigt att poängtera att det här inte är något bidrag. Det här är en affärsmässig överenskommelse där vi båda är överens om vilka krav och garantier som gäller för att stödet ska ges, säger Sandra Bizzozero på kommunens hemsida. 

Får miljonbelopp 

Karlskrona kommun köper inventarier för 1 346 000 kronor, varpå en likvid av miljonbeloppet kommer till KHK. Samtidigt ska KHK efter rekonstruktion åta sig en ny hyreskostnad för arenan. 

− Nu har vi ett politiskt och gemensamt beslut som ska stötta klubben. Det känns bra eftersom vi tryggar ett 40-tal arbetstillfällen och säkrar barn- och ungdomsverksamhet. Om föreningen klarar sig igenom krisen kommer det i längden generera mer pengar till kommunen än om klubben går i konkurs, säger Camilla Brunsberg, Kommunstyrelsens 2:e vice ordförande.