KIK tappade ledning till förlust på straffar

Mikael Gaths KIK får bryta ihop och komma igen.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Nikolai Skladnichenkos hattrick räckte inte. 

Trots tvåmålsledning inför tredje perioden fick KIK bara med sig en poäng från Örnsköldsvik, men det kunde lika gärna varit noll. 

– Han säger att min klubba är mellan målvaktens ben så han får ingen möjlighet att rädda. Jag förstår mig inte på det, säger Modos Daniel Sylwander efter sitt bortdömda 6-5–mål till allehanda.se.

Trots att Patrik Karlkvist fick hemmasupportrarna att jubla efter lite mer än åtta spelade minuter, kom kvitteringen en minut senare genom Nikolai Skladnichenko. 

Och det skulle bli mer av den varan.

I en match som präglades av effektivt powerplayspel i båda lagen var det ryssen som fortsatte att dominera – han satte både 1–2 och 3–4, och när Amil Krupic ordnade 3–5 med fyra sekunder kvar av andra perioden såg det ljust ut för KIK. 

Två mål på fyra minuter

Modo gav sig dock inte – Kalle Jelvert och Jonathan Johnsson reducerade och kvitterade, varpå matchen gick till straffar efter båda lagen misslyckats med att göra mål under förlängningen. Adam Tambellini blev stor hjälte för Modo när han som ende målskytt såg till att hemmalaget fick med sig bonuspoängen.

Det var dock nära att det inte blev någon poäng alls för KIK – Modos Daniel Sylwander fick nämligen sitt 6-5–mål bortdömt efter videogranskning.

– Han säger att min klubba är mellan målvaktens ben så han får ingen möjlighet att rädda. Jag förstår mig inte på det, säger Sylwander till allehanda.se.

I övriga allsvenska matcher för de sydsvenska lagen slog Vita Hästen Karlskrona med 4–2 efter att ha vänt ett underläge, och i Södertälje vann SSK enkelt mot Tingsryd med övertygande 4–0.