Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dahléns utspel: ”Den lär jag aldrig förlåta”

Foto: THéRESE NY / TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN
Haukeland släpper olyckligt in puckenFoto: C More

Karlskrona är en seger i från förnyat SHL-kontrakt. 

De slog Timrå med 4-2 - efter ett ödesdigert misstag av målvakten Henrik Haukeland. 

Nu kräver storstjärnan Jonathan Dahlén att alla i Timrå ska ge allt i matcherna som återstår. 

"Den som ger upp nu lär jag aldrig förlåta", skriver han på Twitter. 

Karlskrona fick en flygande start på kvalspelet mot Timrå. Blekingelaget vann de två första - väldigt jämna - matcherna. Men senast så såg Timrå pånyttfödda ut. De sköt ut ur startblocken, skaffade sig tidigt en stor ledning och vann till slut med 5-2. 

Den formen såg de ut att ha konsvererat till match fyra. Jonathan Dahlén spräckte matchens målnolla efter åtta minuters spel, framspelad av radarpartnern Erik Karlsson. 

Karlskrona kvitterade med bara sekunder kvar av den första perioden, men i mitten av andra återtog Timrå kommandot när Marcus Hardegård satte 2-1-målet. 

Haukelands tavla fällde Timrå

Det var början på slutet för Timrå i den här matchen. Halvvägs genom matchen skickade Filip Cruseman in pucken på chans mot Timrås mål. Den studsade, turligt för honom, på Timråspelare in bakom Henrik Haukeland. 

47 sekunder senare slog de till igen. Mattias Guter drev in pucken i offensiv zon och skickade i väg ett slagskott. Haukeland hade fri sikt, men stod för en tabbe när han lät skottet glida in mellan benskydden. 

Timrå pressade för kvittering

I den tredje perioden öste Timrå på för allt de hade. I slitminuterna etablerade det hårt tryck på Karlskrona och tvingade sina motståndare att ta timeout. 

Men de fick aldrig in kvitteringen, i stället kunde Cruseman fastställa slutsiffrorna till 4-2. De leder nu med 3-1 i matcher och kan fixa SHL-kontraktet på måndag.  

– Vilken insats, en grym försvarsinsats av hela laget. Det är en riktig laginsats i dag, säger Cruseman till C More. 

Jonathan Dahlén var missnöjd efter förlusten och kräver nu att alla i hans lag ger allt för att vända det här. 

https://twitter.com/JonathanDahlen/status/980169340682145792