Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlskrona HK:s existens i hockeyallsvenskan hotas

Pär Rosenqvist. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Karlskrona HK går i väntans tider på två ödesdigra besked. 

Den här veckan ska kommunen meddela om de är beredda att omförhandla arenahyran, som KHK fått anstånd med fyra gånger, och Svenska ishockeyförbundet ska besluta om klubben får dispens från licenskraven. 

– Har vi inte två miljoner i eget kapital den 30 april ska vi ju bli nedflyttade enligt regelverket som gäller för elitlicensen. Just nu har vi inte de pengarna, säger ordföranden Tobias Larsson till Blekingesport

Det råder alltjämnt tuffa tider för Karlskrona HK. 

Förra söndagen gick betalningsdatumet ut för den släpande arenahyran till kommunen på 800 000 kronor för januari, februari och mars, vilken klubben har fått anstånd för den vid fyra tillfällen. 

Men KHK har inte betalat in pengarna för att de vill ha en omförhandling av hyran, vilket kommunen har skjutit upp beskedet om, nu senast till slutet av den här veckan. 

Samtidigt pågår det en nyemission för att rädda klubben som påverkas av kommunens beslut enligt Tobias Larsson. 

– Ingen vill gå in med pengar om de ska gå till kommunen. Bland annat därför är kommunens beslut extremt viktigt för oss, säger han till Blekingesport. 

Hoppas på treårsplan 

Dessutom ska Svenska ishockeyförbundet besluta om Karlskrona får dispens från licenskraven då KHK har fått ett tungt bagage efter att man tvingades bygga om arenan till SHL, ett krav som Mora slapp. 

– Vi vill ha en dispens därför att arenakraven ställt till det för oss. Även om vi gör en kapitalisering klarar vi inte att återställa allt, fortsätter Tobias Larsson som hoppas på en treårsplan.