Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlskrona HK överklagar nedflyttning: ”Ingen grund”

Karlskrona HK hoppas få spela kvar i Hockeyallsvenskan

Karlskrona gör ett sista försök för att få stanna i hockeyallsvenskan.

Nu har klubben skickat in en överklagan till Riksidrottsnämnden.

I juni kom beskedet att Karlskrona inte får elitlicens för kommande säsong eftersom att ishockeyklubben befinner sig i akut ekonomisk kris och inte klarar av att betala sina skulder.

– Regelverket är ju sådant att man inte får vara på obestånd för att beviljas licens, sade licensnämndens ordförande Magnus Karlström till TT.

Karlskrona hävdar i sin tur att klubben inte befann sig på obestånd när beslutet klubbades igenom. Klubben överklagade till appellationsnämnden och fick avslag den 13 juli. Nu gör man ytterligare ett försök till, den här gången går överklagan till Riksidrottsnämnden.

”KHK var inte på obestånd per den 30 april 2020, varken enligt ishockeyförbundets definition eller enligt gällande svensk rätt. Det föreligger ingen grund för att inte bevilja KHK licens för spel i HA”, skriver klubben i sitt överklagande.