Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlskrona HK har inte råd med hyran

Karlskrona HK.Foto: BILDBYRÅN

Karlskrona HK har ekonomiska problem.

Klubben kan inte betala sin arenahyra på 805 000 kronor till kommunen.

– Driften går med plus men likviditeten är ansträngd, säger klubbchefen Per Rosenqvist.

Efter uttåget ur SHL förra säsongen kämpar Karlskrona HK för att få ihop ekonomin i hockeyallsvenskan.

I ett mejl till kommunen, som Sydöstran tagit del av, ber de om att få vänta med hyresinbetalningar till kommunen, vilket kommunen godkänt.

– Det är ingen hemlighet att vi dras med en tuff sitution sedan SHL. Vi har en skuldbörda och har halverat vår omsättningen. Det är så klart betungande, säger Rosenqvist.

Karlskrona HK försöker nu reda ut de ekonomiska svårigheterna. Och hoppas att kommunen även framöver ska kunna hjälpa till.

– Vi för diskussioner med kommunen om hyresnivåer och anpassningar. Vi vill ta ansvar för vår ekonomi och har därför kontaktat kommunen och bett om anstånd, säger Per Rosenqvist till Kvällsposten.

KHK-bossen: ”Det finns en oro”

För KHK kostar det 2,3 miljoner per år att hyra NKT arena. 805 000 kronor skulle ha betalats senast den 31 december i år men efter överenskommelsen med kommunen får KHK nu vänta till den 31 januari 2019.

Men det räcker inte för att Karlskrona HK ska kunna pusta ut. Ekonomin kommer fortsatt vara ansträngd den närmsta tiden.

– Det är samma situaion som hos många andra klubbar. Men vi tar ansvar för vår situation. Vi vill göra rätt för oss med alla skulder, säger Rosenqvist.

Hur orolig är du för ekonomin?

– Den är bekymmersam men ingenting som gör att jag ligger vaken om nätterna. Vi försöker hantera en situation här och nu. Vi känner ett ansvar för verksamheten och det är därför vi agerar. Men det finns en oro naturligtvis.