Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Karlskrona bygger på höstsviten – åtta raka

Mats Lusth.Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Karlskrona HK fortsätter bygga på sin svit i hockeyallsvenskan.

Nu har Blekingelaget tagit poäng i åtta raka matcher.

Tränaren Mats Lusth pekar ut vägen framåt.

– Vi ska vara heta som fan på andrapuckar, säger han i en klubbintervju. 

Den här kvällen, mot Västervik hemma i NKT-arena i Karlskrona, var det KHK som visade skärpa när matchen gick till straffavgörande.

Efter att ha förlorat två raka matcher (Vita Hästen och Tingsryd) i straffläggning kom utdelningen för Karlskrona.

Mikael Roslund tryckte in 4-3 bakom Samuel Ward och fixade extrapoängen.

Tränaren Mats Lusth har krav på spelarna.

– Vi måste vara ännu mer intensivare och gå igenom med fler skott uppifrån när vi möter lag som spelar med lågt försvar med fem man inne i slottet. Forwards måste vara intensivare, säger han och infogar:

– Vi ska kriga och få in puckar. Och vara heta som fan på andrapuckar och skapa nya situationer.

Extrapoängen betyder att Karlskrona behåller poängkänslan. Senast laget förlorade en match inom ordinarie tid var mot Björklöven borta den 27 oktober.

– Vi ska höja oss lite till. Vi ska hitta en väg att slå hål på försvaren och få in puckarna, säger Lusth i klubbintervjun.

Karlskrona kontrollerade matchen

Karlskrona styrde matchen mot Västervik. Skickade in 1-0 genom Viktor Liljegren, 2-1 via Niklas Johansson och 3-2 svarade Hannes Johansson för.

Västervik hamnade alltså i underläge tre gånger – men lyckades kvittera vid samtliga tillfällen. I straffläggningen behöll hemmalaget kylan och satte den den avgörande pucken.

– Det är väldigt blandat, säger Västerviks tränare Mattias Karlin till vt.se och analyserar kvällen:

– Jag är nöjd att vi kommer tillbaka tre gånger. Det är jag väldigt nöjd med eftersom det är på bortaplan. Jag tycker vi gör lite för mycket misstag. Vi ska kunna greja på det ett ganska enkelt sätt. Man måste bli nöjd med det lilla. När vi gör det så tycker jag vi har bra koll på grejerna. Jag tycker att det är vi som för spelet långa stunder.