Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Kaptenen stängs av sex matcher

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Nicklas Jadelands tackling träffade Oscar Pettersson i huvudet.

Nu straffas Panterns lagkapten med sex matchers avstängning.

Modo vann med 4-0 mot Pantern i onsdags. I den andra perioden delade Nicklas Jadeland ut en tackling mot Oscar Pettersson och fick matchstraff.

När han lämnat isen var Jadeland övertygad om att tacklingen inte träffat huvudet.

– Som jag ser det tar den inte i huvudet alls, jag har precis tittat på situationen. Men jag ska inte köra in i den situationen, jag vill komma in före honom men jag tar axeln. Han håller för sitt huvud, jag vet inte varför han gör det, sa Jadeland.

Jadeland stängs av i sex matcher

Disciplinnämnden har granskat en anmälan mot Jadeland och tittat på filmklipp. De är inte alls eniga med Panternspelaren.

”Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan och nämnden finner det utrett att Nicklas Jadeland gjort sig skyldig till checking to the head. Tacklingen är våldsam. Förseelsen bör därmed föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara sex matcher”, skriver nämnden i sin dom.

Jadeland ska dessutom betala 17 250 kronor i böter.

I sitt beslut har Disciplinnämnden tagit hänsyn till följande:

– Tacklingen är sen.

– Tacklingen utdelas från blindside.

– Den mottagande spelaren saknar möjlighet att försvara sig.

– Stor skaderisk.

– Återfall i samma typ av förseelse.

Jadeland: ”Träffar hans axel”

I sitt yttrande till Disciplinnämnden är Jadeland, precis som i intervjun efter matchen, frågande till att det bedöms som en huvudtackling.

”Situationen startar med att jag backcheckar med målet att komma före Modo-spelaren hem mot min planhalva. Jag ser att Modo-spelaren släpper pucken bakom sig och i samma moment riktar jag en tackling där jag träffar hans axel med min axel. Det ska även tilläggas att det enligt videosekvensen tar 0,5 sekunder från att Modo-spelaren släpper pucken till jag tar kontakt med hans axel. Enligt min uppfattning och videoklipp på händelsen har jag och Modo-spelaren samma åkriktning och jag riktar min tackling rakt i sidled, det finns ingen uppåtgående kraft då jag studsar rakt i sidled samt att Modo-spelaren faller ner mot isen. Modo-spelaren lutar även bort från mig så det är ställt utom allt tvivel att min första kontakt sker mot axeln med riktning mot hans kropp”, skriver Jadeland i sitt yttrande.

Filip Ahl stängs av

Även Tingsryd Filip Ahl stängs av för en huvudtackling. I den andra perioden mot AIK i onsdags träffade han Johan Larsson med en armbåge.

”Det var absolut inte menat vilket jag visade klart och tydligt med mitt kroppsspråk när AIK-spelaren ligger ner och jag ber om ursäkt på plats. Detta var helt enkelt en olyckshändelse och jag hoppas verkligen att AIK-backen är tillbaka på benen redan i dag”, skriver Ahl i sitt yttrande till Disciplinnämnden.

Han stängs av i tre matcher och får betala 4300 kronor i böter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!