Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kändes som att det kunde gå åt skogen”

IK Pantern drar sig ur hockeyallsvenskan på grund av klubbens bristande ekonomi.

En spelare som drabbas hårt är lagkaptenen Nicklas Jadeland, som förlängde sitt kontrakt med klubben så sent som i mars.

– Jag har min familj och hela mitt liv här i Malmö, säger han till Kvällsposten.

IK Pantern tog klivet upp till Hockeyallsvenskan 2015 efter ett dramatiskt avgörande i Kirsebergs Ishall.

Men sedan avancemanget har klubben haft svårt att anpassa sin verksamhet efter elithockeyn och de ekonomiska problemen har ständigt präglat Malmöklubben. Under majmånad växte krisen och Pantern var tvingade att få fram 7,5 miljoner kronor innan fredagen för att klara elitlicensen. 

Det misslyckades och under dagen bekräftade Pantern att de drar sig ur Hockeyallsvenskan. En av flera spelare som drabbas av krisen är forwarden och lagkaptenen Nicklas Jadeland. 

– Som spelare är det bara till att sätta i gång agenten igen. Det är så branschen fungerar, säger han.

– Jag har några kontrakterbjudanden som jag får ta ställning till i nästa vecka.

”Det är tufft som person” 

Nicklas Jadeland är en riktig veteran inom Malmöhockeyn och de senaste två åren har han tillhört IK Pantern. Innan dess spelade han SHL-ishockey för Malmö Redhawks, samma klubb som han slog igenom i som ungdomsspelare. 

– Det är klart detta är tufft för mig som person. Jag har min familj och mitt liv här i Malmö, säger han. 

Så sent som i mars förlängde Nicklas Jadeland sitt kontrakt med Pantern i ytterligare två år. Hans tanke där och då var att fortsätta i klubben. 

– För mig rent socialt hade det varit det bästa att bli kvar och jag trivdes bra i Pantern. Men man var aldrig säker i klubben och det kändes som att det kunde gå åt skogen vilken sekund som helst, säger han.

 – Men vi spelare höll oss mycket utanför det och bestämde att det inte skulle ta någon energi. Men det blev jobbigt denna säsong när vi fick spela i Rosengård och träna i Kirseberg.

”Är trött på Allsvenskan”

Den kommande veckan ska Nicklas Jadeland börja ta ställning till de kontrakterbjudande som finns tillgängliga. 

Det enda han med all säkerhet vet i nuläget är att han inte kommer spela i allsvenskan den kommande säsongen.

– Jag är rätt trött på allsvenskan och jag vill försöka vinna någonting nu. I allsvenskan är det kul om du spelar i ett lag som har som mål att gå upp i SHL, men det har inte alla lag. Så jag vill spela slutspel och till slut även vinna någonting nu, säger han.