Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Kan komma tillbaka och bita oss i baken”

Se höjdpunkter från Karlskronas förlust på söndagen.
Daniel Norbe.Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Karlskrona stod för en skaplig upphämtning mot Södertälje och räddade en poäng. 

Matchen slutade 3-4. 

– Det är så jämnt mellan alla lag och vi har inte råd med såna här insatser. Som jag ser det så ska vi vara bättre än en poäng mot Södertälje på hemmaplan, säger Daniel Norbe till Blekingesport

När Nick Olesen gjorde 3-0 i slutet av andra perioden var det nog många som räknade hem en enkel Södertäljeseger den här andra adventssöndagen. 

Men Karlskrona kastade inte in handduken. 

I stället kom reduceringen 45 sekunder senare. 

Och i tredje perioden fortsatte upphämtningen. Halvvägs in i perioden, och inom loppet av 40 sekunder, satt både 2-3 och 3-3. 

Matchen gick till förlängning men där avgjorde gästerna och tog med sig bonuspoängen hem. 

”Inte var på hugget”

– Det är precis såna här matcher som kan komma tillbaka och bita oss i baken när allt ska summeras. Det är så jämnt mellan alla lag och vi har inte råd med såna här insatser. Som jag ser det så ska vi vara bättre än en poäng mot Södertälje på hemmaplan, säger Daniel Norbe till Blekingesport. 

– Det kändes redan på värmningen att vi liksom inte var på hugget. Vi sa till varandra att de kommer att komma ut hårt på oss, ändå var vi inte förberedda. Man kan inte skylla på fyra matcher på en vecka, det har andra lag också, fortsätter han. 

Assisterande tränaren Arto Miettinen lyfte å sin sida fram moralen i upphämtningen. 

– Vi visar stark moral som reser oss till en poäng, samtidigt var den här matchen en läropeng för oss. Ibland måste man ta stöd av taktiken när det behövs och spela enklare. 

Karlskrona får nu några dagars vila, nästa match är inte förrän på fredag – men då väntar å andra sidan serieledande Timrå på bortaplan.