Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Karlskrona blir tvångsnedflyttade

Kritik även mot AIK Hockey – värvar spelare men betalar inte gamla hyror
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Karlskrona sparkas ut ur hockeyallsvenskan. 

Svenska ishockeyförbundet meddelar att klubben tvångsflyttas ner i seriesystemet på grund av likviditetsbrist. 

”Av den ingivna årsredovisningen och övriga underlag framgår det att Karlskrona har en akut likviditetsbrist och att föreningen inlett ett rekonstruktionsförfarande. Av senare inhämtade uppgifter framgår det att tingsrätten har beslutet att företagsrekonstruktionen ska upphöra med motiveringen att syftet med företagsrekonstruktionen inte kan bli uppnådd”, skriver det Svenska hockeyförbundet i ett pressmeddelande. 

Den hockeyallsvenska klubben hade under början av juni 9,9 miljoner kronor i skulder, vilket skulle hanteras i en rekonstruktion. 

Överklagade beslutet

Men under ett borgenärssammanträde i Karlskrona tingsrätt under det gångna månadsskiftet gav Skatteverket beskedet att man inte står bakom klubbens rekonstruktionsplan. Tingsrätten tog sedan beslutet att den inte ska genomföras, vilket Blekingesporten skrev om först.

– Vi var redan uppe i rekonstruktion, och det här var en förhandling om huruvida den skulle fortsätta. Då tyckte Skatteverket att den skulle avbrytas, har Karlskrona HK:s ordförande Tobias Larsson tidigare sagt. 

KHK meddelade därefter att klubben skulle överklaga beslutet. Och under fredagen kom alltså beskedet från hockeyförbundet att Karlskrona inte klarar licenskravet för hockeyallsvenskan och flyttas därmed ner i seriesystemet.

KHK kan överklaga fredagens beslut senast 26 juni.