Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stängs av efter domarattacken

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Almtunas Lucas Sandström puttade omkull linjedomaren i mötet med Karlskrona.

Nu stängs Sandström av från allt spel fram till sista mars – vilket motsvarar resten av säsongen.

Det var i lördagens hemmamöte med Karlskrona HK som Almtunas Lucas Sandström försökte komma åt Karlskrona-spelaren August Nilsson i slutet av andra perioden.

När linjedomaren går emellan spelarna drar Sandström omkull domaren som i samband med fallet landar olyckligt och gör illa sitt knä. Domaren kunde fullfölja matchen medan Lucas Sandström fick matchstraff.

Nu får han även en hård dom från disciplinnämnden som väljer att stänga av Sandström från allt spel mellan den 17 februari och den 31 mars.

https://twitter.com/cmoresport/status/1097867235102724096

Avstängningen bedöms motsvara elva matcher och betyder att Lucas Sandström missar resten av grundserien i Hockeyallsvenskan samt en eventuell kvalserie för Almtuna som ligger näst sist.

”Lucas vet inte ens om att linjemannen är på väg in i situationen då han försöker få tag på Karlskrona spelaren. I samband med detta så blir det en kontakt med linjemannen som såklart är olyckligt och inte alls med mening. Alla domare på isen måste kunna läsa av en sådan situation och inte kasta sig in rakt i hetluften mellan dessa två spelare”, säger Almtuna i sitt uttalande till disciplinnämnden.

Foto: BILDBYRÅN

Klassas som återfallsförbrytare

Disciplinnämnden skriver i sin dom:

”Filmsekvensen ger stöd åt uppgifterna i anmälan. Det är utrett att Lucas Sandström gjort sig skyldig till att ha knuffat linjemannen på sätt som där anges. Förseelsen bedöms som physical abuse of officials. Lucas Sandströms invändning att han inte visste om att linjemannen var på väg in i situationen lämnas helt utan avseende. Lucas Sandström har god uppsikt och bedöms vara helt medveten om att det är linjemannen han knuffar, låt vara för att ta sig fram till motspelaren. Beteendet, att fysiskt ge sig på en domare på detta sätt, är helt oacceptabelt och ska leda till ett kännbart straff.”

Det är tredje gången som Lucas Sandström bestraffas av disciplinnämnden och andra gången för våld mot domare under den pågående säsongen. Han klassas därför som en återfallsförbrytare av disciplinnämnden.