Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSENFoto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
 Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBLFoto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
 Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

"Skandal – släng dem åt helvete"

Publicerad

IK Pantern får behålla sin plats i Hockeyallsvenskan.

Appellationsnämnden river upp Licensnämndens beslut upp tvångsnedflyttning.

Då blir Kristianstads IK:s tränare Mats Lusth rasande.

– Om man slipper straff när man inte följer reglerna så kan man ju skita i alla nämnder. Då kan man ju skita i Licensnämnden. Då kan de ju lägga ner hela den där jävla skiten, säger Lusth.

På grund av segdragna ekonomiska problem, och misslyckande med att visa upp siffror i balans, sparkades IK Pantern ut ur Hockeyallsvenskan.

Kristianstads IK väntades få den lediga platsen eftersom laget kom trea i det senaste kvalet till serien, där ettan och tvåan gick upp.

Men Pantern överklagade Licensnämndens beslut och har nu fått rätt.

Det gör Mats Lusth, tränare i Kristianstads IK, förbannad.

– Va? Är det sant? Jag har inte hört något om det men då är det ju en jävla skandal det också, säger Lust.

Mats Lusth rasande

På vilket sätt?

– Att de har fått sina chanser. Och att Licensnämnden fattat sitt beslut och att det nu rivs upp. Då kan man ju skita i alla regler som finns. Då kan ju alla lag göra som de vill. Det är ju inte så att de har haft en chans, de har ju fått fem chanser men inte lyckats lösa det. Då kan man ju slänga den där jävla Licensnämnden åt helvete, i stort sett. Då gäller ju inte reglerna.

Vad tycker du är det värsta i allt det här, Panterns missar, det slutgiltiga beslutet eller den cirkus som uppstått kring det här?

– Det är ju cirkusen som blir efteråt, att man fattar ett beslut och att Pantern har haft sina chanser men sen bryter man upp det. Pantern har jag egentligen inget att säga något om men regler är väl till för att följas. Om man slipper straff när man inte följer reglerna så kan man ju skita i alla nämnder. Då kan man ju skita i Licensnämnden. Då kan de ju lägga ner hela den där jävla skiten.

Mattias Schönhult, ordförande i IK Pantern, har förståelse för ilskan hos Kristianstads IK.

–  Ja, det är bara förlorare i det här. Det är beklagligt. Jag är bara glad för Panterns skull men jag tycker så klart synd om Kristianstad, säger Schönhult.

Relaterade ämnen
Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag