Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

"Skandal – släng dem åt helvete"

Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN
Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

IK Pantern får behålla sin plats i Hockeyallsvenskan.

Appellationsnämnden river upp Licensnämndens beslut upp tvångsnedflyttning.

Då blir Kristianstads IK:s tränare Mats Lusth rasande.

– Om man slipper straff när man inte följer reglerna så kan man ju skita i alla nämnder. Då kan man ju skita i Licensnämnden. Då kan de ju lägga ner hela den där jävla skiten, säger Lusth.

På grund av segdragna ekonomiska problem, och misslyckande med att visa upp siffror i balans, sparkades IK Pantern ut ur Hockeyallsvenskan.

Kristianstads IK väntades få den lediga platsen eftersom laget kom trea i det senaste kvalet till serien, där ettan och tvåan gick upp.

Men Pantern överklagade Licensnämndens beslut och har nu fått rätt.

Det gör Mats Lusth, tränare i Kristianstads IK, förbannad.

– Va? Är det sant? Jag har inte hört något om det men då är det ju en jävla skandal det också, säger Lust.

Mats Lusth rasande

På vilket sätt?

– Att de har fått sina chanser. Och att Licensnämnden fattat sitt beslut och att det nu rivs upp. Då kan man ju skita i alla regler som finns. Då kan ju alla lag göra som de vill. Det är ju inte så att de har haft en chans, de har ju fått fem chanser men inte lyckats lösa det. Då kan man ju slänga den där jävla Licensnämnden åt helvete, i stort sett. Då gäller ju inte reglerna.

Vad tycker du är det värsta i allt det här, Panterns missar, det slutgiltiga beslutet eller den cirkus som uppstått kring det här?

– Det är ju cirkusen som blir efteråt, att man fattar ett beslut och att Pantern har haft sina chanser men sen bryter man upp det. Pantern har jag egentligen inget att säga något om men regler är väl till för att följas. Om man slipper straff när man inte följer reglerna så kan man ju skita i alla nämnder. Då kan man ju skita i Licensnämnden. Då kan de ju lägga ner hela den där jävla skiten.

Mattias Schönhult, ordförande i IK Pantern, har förståelse för ilskan hos Kristianstads IK.

–  Ja, det är bara förlorare i det här. Det är beklagligt. Jag är bara glad för Panterns skull men jag tycker så klart synd om Kristianstad, säger Schönhult.