Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Hjälten: "Ett av de skönaste målen jag gjort"

Publicerad

Bottenmötet blev en rysare.

Men Tingsryd drog det längsta strået och är därmed fortsatt på säker mark i hockeyallsvenskan sedan Jacob Dahlström skjutit in segerpucken 50 sekunder in i förlängningen.

Första perioden mellan Tingsryd och Västervik var en jämn historia där lagen bytte chanser.

Mathieu Tousignant tryckte in 1-0 på en målvaktsretur sedan Brian Salcido skjutit och Christopher Fish kvitterade med sitt femte mål de tre senaste matcherna. 

Strax senare var det Tousignant som spelade fram Brian Salcido och Tingsryd hade på nytt tagit ledningen. Men Västervik svarade snabbt och Patrik Blomberg Emil Wahlbergs backskott till 2-2.

Både den andra och tredje perioden slutade mållösa och förlängning väntade.

Då trädde Jacob Dahlström fram. Efter en passning från Brian Salcido klippte han till och pucken hittade krysset – det var en riktig drömträff. 50 sekunder hade gått av förlängningen.

– Ett av de skönaste målen jag gjort. Pucken satt väl i krysset, sedan jag fått ett sidledspass från Brian Salcido. Jag fick mycket tid på mig vid skottögonblicket, säger Jacob Dahlström till Smålandsposten.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag