Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tingsryds tunga smäll: ”Vi slutar att ta ansvar”

Tingsryds William Fransson.Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Tingsryd straffades i straffläggningen – och missade att rycka från Södertälje i hockeyallsvenskan.

– Jag är grymt besviken, säger tränaren Magnus Bogren.

Åttan Tingsryd mot nian Södertälje blev en svängning historia inför nästan 2 800 i Nelson garden arena.

Hemmalaget kom i underläge efter 6.29 men kvitterade en dryg minut senare genom Ludvig Elvenes. 

När Jakob Heljemo tryckte in 2-1 efter 21.38 klev Taif fram i förarsätet. Södertälje tog tillbaka kom kommandot (2-2 och 2-3) och hade segerläge inför slutperioden. Då kvitterade Taif – den här gången genom Robin Carlsson.

Södertälje, med bra erfarenhet av förlängningar, visade kyla när matchen gick till straffläggning. Allra bäst var Nick Olesen som slog in två puckar.

Tränarens tuffa kritik

Magnus Bogren är nedslagen efter förlusten. Så här säger han till Taif:s hemsida:

– Vi gör en jättebra förstaperiod och skapar chanser. Sen blir vi alldeles för naiva och bekväma. Vi slutar ta ansvar och låter dom komma in i matchen.

– Jag tycker vi har chanser att kunna vinna matchen. Men vi är inte tillräckligt desperata när vi får chanserna. En riktigt sur förlust. Jag tycker den är onödig.

Tingsryd fick alltså nöja sig med en poäng när målet var att öka distansen till Södertälje. Samtidigt närmar man sig sjuan Karlskrona som förlorade borta mot Vita Hästen med 2-1.