Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Här börjar de slåss – i båset

Foto: C More
Foto: C More

Ledaren av hockeyallsvenska slutspelsserien IK Oskarshamn mötte topp-konkurrenten Björklöven på bortais.

Då utbröt fullt slagsmål.

– Det var ett jäkla hallå, säger Manuel Ågren i IK Oskarshamn till C More.

Vilda scener utbröt efter att en Oskarshamnsspelare tagit sig in i Björklövens avbytarbås och så småningom renderade det hela i ett fullt utvecklat slagsmål lagen emellan.

Incidenten inträffade i slutet av den första perioden, spelare började slåss och domarna hade stora svårigheter att skilja bråkmakarna åt – det dröjde flera minuter innan känslorna lagt sig.

Totalt fick fyra spelare sätta sig i utvisningsbåset; Jonas Engström och Marcus Sylvegård i Oskarshamn samt Roope Talaja och Filip Riska åkte dit för roughing.

Det hela slutade med att utvisningarna kvittades. Detta fick hemmapubliken att bli fullständigt rasande, de buade högljutt när domarna meddelade beskedet.

Oskarshamn fick drömstart

Manuel Ågren hade tidigare gett Oskarshamn en drömstart. Efter 1.14 satte han 0-1.

– Jag tänkte ta skott, men kom ur vinkel och tänkte att "här gör jag aldrig mål". Då höll jag i den lite, säger målskytten som sedan tog köksvägen och lade in 0-1 i öppen kasse.

Cody Murphy kvitterade och Axel Ottosson gav Björklöven ledningen innan perioden var slut. 

Avgjordes i "sudden"

Det var dock inte slut på dramatik där. I den andra perioden kvitterade Oskarshamn genom Niklas Johansson och då inget mål föll i tredje väntade sudden death.

1.55 in fjärdeakten tryckte Alex Hutchings upp pucken i vänstra krysset. 3-2-målet föll bara tre sekunder efter det att Lucas Elvenes kommit tillbaka från utvisningsbåset. Elvenes blev utvisad med bara tre sekunder kvar av den tredje perioden.

– Vi tar för mycket utvisningar, det tar mycket kraft på viktiga spelarna när man hela tiden är en spelare mindre, sammanfattade IKO:s tränare Björn Hellkvist för C More.

Totalt hade Oskarshamn 16 utvisningsminuter, dubbelt så många som hemmalaget.

Samtidigt som Oskarshamn föll i Umeå spelade AIK och Pantern 2-1 på Hovet.