Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Förre SHL-spelarens karriär kan vara över

Emil Larsson i Karlskrona 2018.Foto: BILDBYRÅN
Foto: AVDO BILKANOVIC / BILDBYRÅN

Emil Larssons hockeykarriär kan vara över.

Elva månader efter hjärnskakning under SHL-kvalet kämpar 31-åringen alltjämt med sviterna av skadan.

– Det mest frustrerande är att man kanske inte kan spela hockey igen. Det är en sport jag älskar och har hållit på med i 25 år, säger Emil Larsson till P4 Blekinge.

Emil Larsson kom till Karlskrona HK inför säsongen 2011/12 och var med på resan när klubben tog sig hela vägen från division 1 till SHL.

Men 31-åringen kan ha spelat sin sista hockeymatch.

Under fjolårets SHL-kval drabbades centern av en hjärnskakning efter att ha fått en puck i huvudet. Det var hans andra hjärnskakning i karriären.

Det har gått elva månader sedan skadan och Emil Larsson kämpar alltjämt med att komma tillbaka till ett normalt liv.

I en intervju med Kvällsposten i juni berättade Larsson om den dystra vardagen med strängt förbud att titta på tv och han fick inte använda mobilen till annat än att prata med.

Han har fortfarande ständig värk och är klart påverkad av hjärntröttheten.

– Jag hade otroligt svårt med sinnesintryck och jag var så otroligt trött. Sedan dess har det varit en ständig kamp. Till slut tänkte jag att ”nu får det vara bra”. Så här dåligt ska jag inte må, säger Emil Larsson till P4 Blekinge om när han insåg hur allvarligt det var.

Fått plats på smärtrehab

Samtidigt finns det ljuspunkter i tillvaron. Emil Larsson mår ändå bättre och har fått en plats på smärtrehab på sjukhuset där han hoppas få hjälp att hantera värken i vardagen. 

Risken finns att han får fortsätta leva med den.

Hockeykarriären kan vara över

Emil Larsson var inne på sin åttonde säsong i Karlskrona HK och hade flera kontraktsförslag på bordet innan skadan. Han hade en dröm om att spela ute i Europa.

Nu kan hockeykarriären mycket väl vara över.

– Det finns inget jag hellre vill än att få spela hockey igen. Men det får vara sekundärt. Det viktigaste är att jag blir frisk, säger han.