Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Han som skrev kontrakten finns inte kvar i föreningen"

Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

Det har sedan en tid tillbaka varit öppet krig i Panterns organisation.

Inför bortamatchen mot Leksand gästade Håkan Åhlund C More-studion – där han diskuterade faktumet att lagets bästa spelare konstant lämnar för Malmö Redhawks.

– Han som skrev kontrakten finns inte kvar i föreningen, säger Åhlund.

Kvällsposten har tillsammans med flera andra medier berättat om hur förre Pantern-tränaren Håkan Åhlund tvingats bort av spelarna.

Ordförande Mattias Schönhult bröt till slut tystnaden och berättade att Åhlund flyttats till den administrativa avdelningen.

– Vi har haft kontinuerliga diskussioner, senast nu i helgen. Håkan Åhlund jobbar på kansliet och sköter kontakter med agenter bland annat. 

För C More slog Åhlund på onsdagen fast att han inte alls tvingats bort av spelarna.

– Jag har inte tvingats bort, det var ett beslut som jag tog själv.

 

LÄS MER: Spelarna tvingar bort Åhlund från båset 

 

Åhlund säger att han hade ett möte på fem minuter innan han själv fattade beslutet att ta en roll som sportsligt ansvarig.

– Vi var kort om folk och det är många nya kontrakt som ska skrivas. Sådant kan man kanske inte göra när man är huvudtränare.

"Avtalen är skrivna så"

Den tidigare sportchefen Joakim Tillgren fick sparken, och Åhlund beskyller nu honom för att hantera kontraktsförhandlingarna på ett sätt som inte är fördelaktigt för Pantern – utan snarare gynnar stadens storklubb Malmö Redhawks.

Panterns ambition är att "gå så långt som möjligt", något som emellan raderna kan tolkas som att en dag spela i SHL.

I live-sändningen ifrågasatte experten Harald Lückner med detta som utgångspunkt samarbetet med Malmö Redhawks, dit klubbens bästa spelare med väldigt kort varsel kan gå. "Det kan ju inte kännas så bra för mig som supporter", påstod Lückner.

– Det stämmer. Men avtalen är skrivna så. Det är något som spelarna fått igenom. Det är ingenting som varken jag eller eller föreningen kan styra så mycket över nu. Den som skrev avtalen är inte kvar i föreningen, säger Åhlund.

När spelarna går från Pantern till Redhawks kompenseras Pantern med 150 000 kronor.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!