Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBLFoto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL
 Foto: CHRISTER THORELL/IBL / CHRISTER THORELL/IBL/IBL CHRISTER THORELL/IBL

"Han som skrev kontrakten finns inte kvar i föreningen"

Publicerad

Det har sedan en tid tillbaka varit öppet krig i Panterns organisation.

Inför bortamatchen mot Leksand gästade Håkan Åhlund C More-studion – där han diskuterade faktumet att lagets bästa spelare konstant lämnar för Malmö Redhawks.

– Han som skrev kontrakten finns inte kvar i föreningen, säger Åhlund.

Kvällsposten har tillsammans med flera andra medier berättat om hur förre Pantern-tränaren Håkan Åhlund tvingats bort av spelarna.

Ordförande Mattias Schönhult bröt till slut tystnaden och berättade att Åhlund flyttats till den administrativa avdelningen.

– Vi har haft kontinuerliga diskussioner, senast nu i helgen. Håkan Åhlund jobbar på kansliet och sköter kontakter med agenter bland annat. 

För C More slog Åhlund på onsdagen fast att han inte alls tvingats bort av spelarna.

– Jag har inte tvingats bort, det var ett beslut som jag tog själv.

 

LÄS MER: Spelarna tvingar bort Åhlund från båset 

 

Åhlund säger att han hade ett möte på fem minuter innan han själv fattade beslutet att ta en roll som sportsligt ansvarig.

– Vi var kort om folk och det är många nya kontrakt som ska skrivas. Sådant kan man kanske inte göra när man är huvudtränare.

"Avtalen är skrivna så"

Den tidigare sportchefen Joakim Tillgren fick sparken, och Åhlund beskyller nu honom för att hantera kontraktsförhandlingarna på ett sätt som inte är fördelaktigt för Pantern – utan snarare gynnar stadens storklubb Malmö Redhawks.

Panterns ambition är att "gå så långt som möjligt", något som emellan raderna kan tolkas som att en dag spela i SHL.

I live-sändningen ifrågasatte experten Harald Lückner med detta som utgångspunkt samarbetet med Malmö Redhawks, dit klubbens bästa spelare med väldigt kort varsel kan gå. "Det kan ju inte kännas så bra för mig som supporter", påstod Lückner.

– Det stämmer. Men avtalen är skrivna så. Det är något som spelarna fått igenom. Det är ingenting som varken jag eller eller föreningen kan styra så mycket över nu. Den som skrev avtalen är inte kvar i föreningen, säger Åhlund.

När spelarna går från Pantern till Redhawks kompenseras Pantern med 150 000 kronor.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag