Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Han ska ta över efter Ove Molin

Phil Horsky. Foto: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ove Molins ersättare är presenterad.

Phil Horsky, 36, ska från och med nu leda Karlskrona HK.

– Det är en stor ära, säger Horsky.

För knappt en månad sedan meddelade Ove Molin att han och Karlskrona HK går skilda vägar. Han tog i stället med sig familjen hem till Gävle och skrev på för Brynäs.

– Jag har haft fyra fantastiska år i Karlskrona med allt vad det innebär från hockey till att familjen har trivts otroligt bra. Vi har blivit väl omhändertagna från första till sista dag. KHK är en otroligt varm och fin klubb med mycket hjärta. Detta är det tuffaste beslutet som jag har tagit i mitt arbetsliv, sa Molins då.

Horsky klar för Karlskrona HK

Karlskrona HK har sedan dess varit på jakt efter en ersättare.

Nu har Phil Horsky presenterats.

– Det känns riktigt bra, säger han själv.

Horsky kommer från Österrike och hade en framgångsrik spelarkarriär där han nådde landslagsklass. Efter en knäskada avslutade han karriären som 26-åring och sadlade om. Tränarkarriären inleddes även den i Österrike men säsongerna 2015-16 och 2016-17 var Horsky tränare för Örebros J20-lag och den senaste säsongen har han ansvarat för Vimmerby HC i Division 1.

Att skriva på för Karlskrona HK var inget svårt beslut.

– Jag gillar vad de står för, värdegrunderna. Hårt jobb kommer alltid först. Hårt jobb och attityd kan jag inte förhandla kring. Alla säger att de jobbar hårt men vad innebär det egentligen att jobba hårt? Vi måste definiera vad hårt jobb betyder, säger Horsky.