Fredrik Styrman i Frölunda-dressen. Foto: Tommy Holl /IBLFredrik Styrman i Frölunda-dressen. Foto: Tommy Holl /IBL
Fredrik Styrman i Frölunda-dressen. Foto: Tommy Holl /IBL
Strax efter nedsläpp i matchen fick Styrman lämna. Foto: C MoreStrax efter nedsläpp i matchen fick Styrman lämna. Foto: C More
Strax efter nedsläpp i matchen fick Styrman lämna. Foto: C More

Får lämna båset – efter pinsam miss

Publicerad

MALMÖ. En märklig incident inledde det allsvenska mötet mellan IK Pantern och IF Troja-Ljungby under tisdagskvällen.

Kort innan matchen skulle starta fick backen, Fredrik Styrman kliva av matchen. 

Anledning? Klubben hade glömt att betala in de 500 kronorna som en registrering kostar när han skulle registreras tillbaka från utlåningen till Frölunda.

- Lite pinsamt är det. Hade väl förutsatt att det skulle fungera, säger ordförande Mattias Schönhult.

Det har varit turbulent i Pantern under hösten. Sportchefen Joakim Tillgren entledigades den 24 november, och i söndags fick tillförordnade sportchefen Håkan Åhlund också sparken.

- Det var sådant här ansvar som låg på Håkan Åhlund, säger Schönhult.

Men nu då?

- Nu ligger ansvaret på Fredrik (Hallberg) och Joby (Nya huvudtränaren). Och jag hade väl förutsatt att det skulle fungera, men så är det tyvärr. 

Mänskliga faktorn?

- Det kan vi väl säga. Men det är inte snyggt.

"Det är synd om honom"

Vad sa Fredrik Styrman? 

- Han är besviken. Han vill spela och han tillför laget en massa, så det är synd om honom, och jag beklagar djupt att det blev så här, för någonstans är det mitt ansvar ytterst. 

- Men mina sportchefskunskaper är ytterst begränsade. Jag får fila på det, och kan lova att han är med i nästa match.

Fredrik Styrman har nyligen varit utlånad till Frölunda i SHL. Men beräknades vara tillbaka till kvällens match. Han skulle spelat backpar med Jesper Mångs, men i stället fick kvällens sjundeback, Axel Björklund, kliva ner och spela med Mångs.

Jensens spel säkrade segern

Matchen då?

Pantern vann trots Styrmans frånvaro i Joby Messiers första match som tränare för Malmöklubben. Matchhjälte var målvakten Robin Jensen som räddade samtliga 28 Troja-skott.

Slutsiffrorna skrevs till 2-0 sedan Sebastian Strandberg gjort 1-0 och Olle Liss fastställt slutresultatet i öppen kasse. Marcus Sylvegård passade fram till båda målen.

Tack vare segern klättrar Pantern förbi AIK och upp på fjärdeplatsen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag