Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Klubben ber om ursäkt efter politikerattacken

Per Rosenqvist.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Karlskrona HK är i kris.Foto: JONAS GUSTAFSSONTT / TT NYHETSBYRÅN

Karlskrona HK befinner sig i en ekonomisk kris och kämpar för sin överlevnad.

Då gick klubbchefen Per Rosenqvist ut och svingade hårt mot kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona, Sandra Bizzozero (S).

– Hon är livrädd för exponering. Allting handlar om hur hon ser ut utåt, sa han till SVT Blekinge.

Några timmar senare gick Karlskrona HK ut med en ursäkt på sin hemsida.

Det är pressat läge för hockeyallsvenska Karlskrona HK. På grund av coronakrisens effekter löper klubben stor risk att upphöra att existera.

Ett av klubbens två bolag gick i konkurs på tisdagskvällen och Karlskrona HK försöker nu genomföra en rekonstruktion för att det andra bolaget inte ska behöva gå samma öde till mötes. Om det inte lyckas talar mycket för att hela klubben går i konkurs.

Under de senaste veckorna har KHK vänt sig till Karlskrona kommun med förslaget att kommunen ska köpa loss inventarier för över två miljoner kronor.

På måndagskvällen meddelade kommunen att man inte kommer att göra det.

Efter beskedet gick KHK:s klubbchef Per Rosenqvist under onsdagen till attack mot Sandra Bizzozero (S), ordförande i kommunstyrelsen.

– Hon är livrädd för exponering. Allting handlar om hur hon ser ut utåt. Hon är livrädd för att fatta beslut också, det är bättre att inte fatta något beslut än att det är något hon riskerar att kritiseras för. Där har du henne i ett nötskal, säger Per Rosenqvist till SVT Nyheter Blekinge.

Svaret: ”Jag är helt mållös”

Sandra Bizzozero (S) reagerade med förvåning på Rosenqvists uttalanden och säger till SVT Blekinge att ”den här typen av påhopp gagnar inte en ömsesidig respekt eller en konstruktiv dialog”.

– Jag är helt mållös. Det är rent nonsens att jag skulle vara rädd för att fatta beslut, däremot är det så att alla beslut inte faller i god jord, det är jag väl medveten om, säger hon till SVT.

Några timmar efter Rosenqvists verbala attack på onsdagen gick Karlskrona HK ut med ett pressmeddelande på sin hemsida. 

Där meddelar klubben genom ordföranden Tobias Larsson att klubbchefens uttalanden om Bizzozero inte är något som styrelsen står bakom.

”KHK ber om ursäkt för detta och hoppas att vi även framöver kan ha en konstruktiv dialog med Kommunen och gemensamt hitta en lösning för att behålla hockeyn i Karlskrona”, skriver KHK på sin hemsida och fortsätter:

”Från styrelsen tar vi kraftigt avstånd från uttalandet och ber samtidigt Sandra och politiska ledningen om ursäkt.”