Efter supporterbråket – Troja pressade Leksand

Tor Immo drog på sig en kostsam utvisning i slutet av Trojas förlustmatch mot Leksand.
Foto: DANIEL ERIKSSON / BILDBYRÅN

Rubrikerna på slutet har handlat om bråket med en supportergrupp.

Mot Leksand fick hockeyn tala – och Troja-Ljungby var nära att få med sig en poäng.

– Det har inte påverkat oss det minsta, säger Trojas tränare Pelle Svensson.

Det har stormat kring Troja-Ljungby sedan man valde att porta supportergruppen Ultras Ljungby i samband med klubbens hemmapremiär sedan supportergruppens logga haft en bild som har kopplingar till den fascistiska rörelsen.

Borta mot Leksand inledde man piggt, men det var hemmalaget som tog ledningen. Mattias Ritola prickade in 1–0 med ett distinkt slagskott efter drygt 13 minuters spel i numerärt överläge.

Leksand utökade i andra perioden genom Oskar Lang sedan en Troja-back inte fått bort pucken.

Troja skulle ändå skapa nerv i matchen. Med drygt sju minuter kvar att spela reducerade smålänningarna när en fri Nikolai Meyer kunde sätta 1–2.

Tung utvisning på slutet

Trojas kvitteringsjakt kom dock av sig när Trojaspelaren Tor Immo blev bortscreenad av Daniel Bertov och tacklade Leksandsspelaren mot nacken. Immo fick 2+10 minuters utvisning och Leksand kunde hålla undan till seger.

– Vi visste om att det skulle bli en jäkligt tuff bortamatch mot Leksand. Men i mångt och mycket tycker jag att vi höll oss till den plan vi hade satt upp. Tyvärr satte vi inte de chanserna vi vaskar fram. Ska man rucka på Leksand här får man ha lite bingo i målskyttet och det hade vi inte, säger Trojas tränare Pelle Svensson.

Har turbulensen påverkat er i laget?

– Nej, det har det inte. Vi har försökt ägna oss till att komma väl förberedda till denna match och däremellan tränat jäkligt bra så inte det minsta skulle jag säga.

Ultras Ljungby meddelade under tisdagen att de kommer ändra bilden i sin logga och därmed också möta klubbens krav på dem. I Leksand var det inte många bortafans på plats, men Pelle Svensson hoppas det ska bli betydligt fler i nästa omgång.

– Nu vet jag inte varför de inte var här i dag, det är en lång resa och jobbdag i morgon, men vi får hoppas det är lika många i publiken hemma på fredag som det var senast och kanske till och med några extra.

Oskarshamn vann klart

Även Tingsryd förlorade sin bortamatch mot AIK i Hockeyallsvenskan. Mathieu Tousignant gav Tingsryd ledningen i första perioden i numerärt överläge och ledningen stod sig till den sista perioden. Då satte AIK fyra mål och vann med 4–1.

IK Oskarshamn tog i slutändan en klar seger hemma mot Pantern. Malmölaget ledde med 2–1 efter första perioden, men Oskarshamn vände till en 6–2-seger efter bland annat två mål av Manuel Ågren. Det sista målet i numerärt underläge.