Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
 Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Dystra bortasviten fortsätter för Troja

Publicerad

Hockeyallsvenskans näst sämsta bortlag föll på tisdagskvällen mot hockeyallsvenskans sämsta hemmalag.

Södertälje besegrade sitt hemmaspöke och slog Troja-Ljungby med 4-3.

Troja kom till spel med en rad spelare på frånvarolistan. 

Mattias Åkesson saknades sjuk och även William Wennström och Elias Edström missade matchen. Totalt saknades hela sju spelare hos gästerna.

En som var tillbaka var David Rundqvist som tillfrisknat från sin sjukdom.

Och efter att Thomas Valkvae-Olsen gett hemmalaget ledningen var det just Rundqvist som kvitterade fem minuter in i andra perioden.

Inför matchen hade Troja lånat in Albin Nilsson från Rögle och backup-målvakten Adam Ohre från Halmstad. Man hade också plockat Nils Carnbäck från Växjö.

Dyster svit för Troja

Matchen mellan seriens sämsta hemmalag och det näst sämsta bortalaget utvecklade sig till en rysare. Södertälje hade dock sedan de började spela med bortadräkter tagit sju av nio poäng på de tre senaste hemmamatcherna. Trenden skulle hålla i sig.

Södertälje ledde med 2-1 inför slutakten men den tredje perioden hann knappt börja innan Sebastian Benker tryckte in 2-2. Men Södertälje gjorde både 3-2 och 4-2 genom Thom Flodqvist respektive Marcus Bohman.

Med 3.38 kvar av matchen reducerade sedan Thor Immo i powerplay. Gästerna tog ut målvakten för att jaga en kvittering, men nådde inte hela vägen.

– Det är klart att det känns tungt. Förutom under fem-sex minuter i andra perioden då Södertälje sköljde över oss tycker jag att vi gjorde en bra match, säger Trojas tränare Pelle Svensson till Smålandsposten.

Tack vare segern ligger Södertälje nu åtta i serien. Man har tre poäng mer än Oskarshamn som har en match mindre spelad.

För Trojas del ligger man precis över kvalsträcket med en poäng mer än Västervik som har spelat en match mindre.

Troja har inte tagit tre poäng i en bortamatch sedan den 15 december i fjol då man slog Västervik med 8-2 – det är nu nio matcher sedan.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag