Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dubbla spelare lämnar – mitt i bottenstriden

Kristianstads målvakt Robin Wallin lämnar klubben. Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Uppe i Södertälje blev det förlust med 5-1.  

Kort innan matchen stod det även klart att två spelare lämnar Kristianstads IK: Albin Hernod och Robin Wallin. 

– Händer det inget extra ordinärt stänger vi vårt fönster nu, säger KIK:s elitansvarige Christian Falk. 

Kristianstads IK fick en lovande start på sin första säsong i hockeyallsvenskan i höstas. Men formen har fullständigt rasat på sistone, och skåningarna är inblandade i nedflyttningskriget.

I onsdags fick Kristianstad däremot lite andrum, när topplaget Mora besegrades på hemmaplan med solklara 9-2. 

Samtidigt som KIK kämpar för sin överlevnad i hockeyallsvenskan står det klart att klubben göra dubbla sista-minuten förändringar i sin spelartrupp.

Albin Hernod och Robin Wallin söker sig vidare till nya klubbar.

”Ett bra steg”

För Albin Hernod väntar en flytt till division 1 och Småland, för att representera Nybro. 

Samtidigt har målvakten Robin Wallin gjort klart med bottenkonkurrenten AIK. 

– Vi vill passa på att tacka Albin och Robin för ett gott jobb för klubben och önska dem lycka till i sin fortsatta karriärer. Vi är nöjda med de ersättningar vi fått för spelarna (transfers) samtidigt som tror vi att det är ett bra steg för både Robin och Albin, säger elitansvarige Christian Falk, till klubbens hemsida

Målvakten Robin Wallin har hart en tuff säsong med bara sju allsvenska framträdanden. Dessutom gjorde Kristianstad nyligen klart med målvakten Christian Engstrand, som klubben delar med SHL-klubben Rögle.

Enligt Christian Falk tyder mycket nu på att Kristianstad har cementerat den trupp som ska försöka rädda klubben kvar i hockeyallsvenskan under våren. 

– Vi har nu 8 backar och 16 forwards när Dennis Finn Olsson har gjort klart sin säsong i Mörrum. Vi känner att det är en lagom trupp och att vi har en härlig konkurrens. Händer det inget extra ordinärt stänger vi vårt fönster nu och blickar framåt med spänning på matchen i eftermiddag, säger han. 

Värvar tillbaka talang

Sent på lördagskvällen meddelade Kristianstad att klubben även gör en värvning, på backsidan. Den egna talangen Alexander Molldén hämtas in från Mörrum.

”Med A. Molldén har laget nu 9 backar tillgängliga och en rejäl bredd som säkrar upp inför eventuella skador,” skriver Kristianstads IK på sin hemsida.

I Mörrum har det blivit 29 poäng på 37 matcher för Molldén, som i ungdomsåren spelade i Kristianstad. Sist han representerade klubben var säsongen 2016/17.