Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Dramatisk seger efter petningen

Robin Sterner (till höger) kvitterade för Pantern med 14 sekunder kvar.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Huvudtränaren Håkan Åhlund var petad till läktaren.

Då vände Pantern till seger mot Tingsryd efter sen dramatik.

– Vi har alltid gått ihop som en grupp och spelat för varandra och i dag gick det vägen, säger segerskytten Anders Grönlund.

Det har varit en turbulent tid i IK Pantern den senaste tiden.

Klubben har arbetsbefriat sportchefen och trotjänaren Joakim Tillgren och i veckan stod det klart att Pantern hade obetald skatteskuld på nästan 800 000 kronor hos Kronofogdsmyndigheten.

Inför mötet med Tingsryd kunde Kvällsposten MrMadhawk berätta att huvudtränaren Håkan Åhlund, efter krav från spelarna, petats från att stå i båset i fredagens hockeyallsvenska möte.

Håkan Åhlund fick följa matchen från läktarplats.
Foto: C More

Håkan Åhlund följde i stället matchen från läktarplats och fick där se hur Tingsryd tog ledningen med både 1–0 och 2–0 genom Oscar Holst.

Kvitterade med 14 sekunder kvar

I tredje perioden kom dock Pantern tillbaka. Martin Janohls reducerade i spel fem mot fyra efter 46.53. På slutet tog Pantern ut målvakten och med bara 14 sekunder kvar fick man in kvitteringen när Robin Sterner styrde in Janohls skott till 2–2.

I förlängningen var det Pantern som fick sista ordet. Efter bara 1.14 sköt Anders Grönlund in 3–2 i öppet mål efter en sargretur på Olle Liss skott.

– Det hör inte till vanligheterna det här året, men skönt att komma in i målprotokollet och bidra, säger Anders Grönlund.

Hur ser du på att tränaren Håkan Åhlund förpassats till läktaren?

– Just den frågan får jag hänvisa till styrelsen. Det var deras beslut att han inte stod i båset i kväll. Men vi har alltid gått ihop som en grupp och spelat för varandra och i dag gick det vägen.

Enligt våra uppgifter ska samtliga spelare ha skrivit på ett dokument där ni krävde Åhlunds avgång?

– Jag kan inte bekräfta några såna uppgifter utan hänvisar vidare frågor till styrelsen.