Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backen bröt måltorkan – men Tingsryd förlorade

Anton Johansson gjorde sina första mål i Tingsrydströjan.Foto: BILDBYRÅN
Sebastian Hartmann blev också tvåmålsskytt.Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

Anton Johansson gjorde sina två första mål i Tingsrydströjan borta mot Timrå.

Men det räckte inte när hemmalagets Sebastian Hartmann också nätade dubbelt – och såg till att Timrå kunde vinna med 3–2. 

Backen Anton Johansson har inte gjort sig känd som en målskytt i Hockeyallsvenskan. Under sin första säsong i serien, då han spelade för Troja-Ljungby, blev det bara ett mål på 51 matcher.

Den här säsongen hämtades han in av Tingsryd från österrikiska Lustenau. Men det var först i hans 22:a match som det första målet kom, vilket innebar en 1–0-ledning borta mot topplaget Timrå.

Timrå lyckades dock vända efter två mål i numerärt överläge, först genom Marcus Hardegård och sedan Sebastian Hartmann.

Men så klev Anton Johansson fram igen och gjorde sitt andra mål i matchen – och på hela säsongen – när backen följde med upp i en kontring.

Tredje raka förlusten

I den tredje perioden svarade dock Timrå på nytt, och Sebastian Hartmann gjorde sitt andra mål i matchen när han frispelades av seriens poängkung Jonathan Dahlén – som nu är uppe i 61 poäng på 42 matcher.

Resultatet innebar tredje raka förlusten för tabellnian Tingsryd, som inte har tagit tre poäng på bortaplan sedan den 4 december förra året.

Timrå ligger alltjämt trea i Hockeyallsvenskan med nio poäng upp till tvåan Modo.