Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi kommer inte nästa match om han är kvar”

Joby Messier, tränare för IK Pantern.
Foto: MIKAEL BENGTSSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTER THORELL/IBL

Det rådde kaos innan nedsläpp mellan IK Pantern och Oskarshamn.

Panterns tränare Joby Messier hamnade i tumult med två av klubbens funktionärer.

– Vi kommer inte och jobbar nästa match om han fortfarande är kvar, säger Anna Johansson, som ideellt jobbar i Panterns sekretariat.

Märkliga scener föranledde den hockeyallsvenska matchen mellan Pantern och Oskarshamn.

Junioren Lucas Nordsäter är så kallad "namngiven junior" och kan röra sig fritt mellan Pantern och Färjestad. Dock måste varje övergång registreras i god tid innan match och när detta inte var gjort utbröt tumult i Pantern-lägret. Anna Johansson och Jacob Alsenfelt (bror till Oscar i Malmö Redhawks) som jobbar i IK Panterns sekretariat menar att de behandlats illa av tränaren Joby Messier – som surnade till ordentligt då det stod klart att Nordsäter kanske skulle missa matchen mot Oskarshamn.

Anna hade erbjudit sig att administrera pappersarbetet men överföringen mellan Pantern och Färjestad gick inte tillräckligt snabbt.

– När jag kom ned till sekretariatet så stod han där och skrek på mig. Jag sa att så länge Lucas Nordsäter inte finns i laguppställningen så kan han inte spela i och med att försäkringar och sådant inte gäller då, det vägrade han acceptera.

– Som ideellt anställd kan man inte ta hur mycket skit som helst. Vi har ett annat jobb vid sidan om detta här, det är mycket tråkigt att man ska bli behandlad på det här viset, säger Anna Johansson.

– Det hela slutade med att han smällde igen båsdörren bara någon decimeter från mitt huvud.

"Vill aldrig se dig igen"

Efter diskussionen gick Anna till sin kollega Jacob. Han å sin sida blev irriterad på Joby Messier och konfronterade tränaren. Då ska han enligt uppgift ha hotat att ge Jacob ett slag.

– Jag gick fram till honom och frågade vad problemet var. Då sa han bara "jag vill aldrig se dig i det här omklädningsrummet igen". Nu har vi kontaktat både säkerhetschefen för hockeyallsvenskan och vår styrelse och sportchef, säger Jacob.

När Kvällsposten pratar med klubbens sportsligt ansvarige Tony Andersson vill han först inte kommentera det inträffade. Han bekräftar dock att han varit i dialog med Jacob och Anna.

– Vi ska gå igenom det internt först.

De säger att de inte kommer och jobbar nästa match om Joby är kvar.

– Det har de sagt till mig också.

Joby Messier har en helt annan version av vad som hänt.

– Det var ingen incident. Vi redde ut det. Förbundet vet att spelaren är registrerad hos oss och det visste också Färjestad. Ärligt talat så fokuserade jag inte så mycket på det, jag hade en match att förbereda mig för.

https://twitter.com/jaggelito/status/973255874926977024

När Joby Messier konfronteras med påståendena att det ska ha förekommit hot himlar han med ögonen.

Det stämmer dock att han bad funktionärerna att hålla sig utanför Panterns omklädningsrum.

– Jag vill inte att andra människor ska springa igenom vårt omklädningsrum. Det handlar inte bara om dem. Vi behöver ha lite mer av ett stängt omklädningsrum.

– Men det är nog något de inte är vana vid här. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte har tid att oroa mig för människors känslor.

Anna säger att du smällde igen dörren i ansiktet på henne.

– Vi pratade vid båset och dörrarna där stängs av sig själv. Jag var nog inte ens medveten om exakt var hon var. Vi pratade lite och sedan gick jag vidare. Jag är inte van vid den här typen av drama, jag är kanske inte känslig nog. Jag får höra mig för vad min fru tycker om detta när jag kommer hem.

Oskarshamn vann matchen med 2-5. Därmed har Pantern ett svårt läge att ta sig vidare från slutspelsserien.

– Vi måste vinna tre matcher, säger Joby, som är kusin till hockeylegendaren Mark Messier.