Joby Messier, tränare för IK Pantern. Foto: MIKAEL BENGTSSON / BILDBYRÅNJoby Messier, tränare för IK Pantern. Foto: MIKAEL BENGTSSON / BILDBYRÅN
Joby Messier, tränare för IK Pantern. Foto: MIKAEL BENGTSSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTER THORELL/IBLFoto: CHRISTER THORELL/IBL
 Foto: CHRISTER THORELL/IBL

”Vi kommer inte nästa match om han är kvar”

Publicerad
Uppdaterad

Det rådde kaos innan nedsläpp mellan IK Pantern och Oskarshamn.

Panterns tränare Joby Messier hamnade i tumult med två av klubbens funktionärer.

– Vi kommer inte och jobbar nästa match om han fortfarande är kvar, säger Anna Johansson, som ideellt jobbar i Panterns sekretariat.

Märkliga scener föranledde den hockeyallsvenska matchen mellan Pantern och Oskarshamn.

Junioren Lucas Nordsäter är så kallad "namngiven junior" och kan röra sig fritt mellan Pantern och Färjestad. Dock måste varje övergång registreras i god tid innan match och när detta inte var gjort utbröt tumult i Pantern-lägret. Anna Johansson och Jacob Alsenfelt (bror till Oscar i Malmö Redhawks) som jobbar i IK Panterns sekretariat menar att de behandlats illa av tränaren Joby Messier – som surnade till ordentligt då det stod klart att Nordsäter kanske skulle missa matchen mot Oskarshamn.

Anna hade erbjudit sig att administrera pappersarbetet men överföringen mellan Pantern och Färjestad gick inte tillräckligt snabbt.

– När jag kom ned till sekretariatet så stod han där och skrek på mig. Jag sa att så länge Lucas Nordsäter inte finns i laguppställningen så kan han inte spela i och med att försäkringar och sådant inte gäller då, det vägrade han acceptera.

– Som ideellt anställd kan man inte ta hur mycket skit som helst. Vi har ett annat jobb vid sidan om detta här, det är mycket tråkigt att man ska bli behandlad på det här viset, säger Anna Johansson.

– Det hela slutade med att han smällde igen båsdörren bara någon decimeter från mitt huvud.

"Vill aldrig se dig igen"

Efter diskussionen gick Anna till sin kollega Jacob. Han å sin sida blev irriterad på Joby Messier och konfronterade tränaren. Då ska han enligt uppgift ha hotat att ge Jacob ett slag.

– Jag gick fram till honom och frågade vad problemet var. Då sa han bara "jag vill aldrig se dig i det här omklädningsrummet igen". Nu har vi kontaktat både säkerhetschefen för hockeyallsvenskan och vår styrelse och sportchef, säger Jacob.

När Kvällsposten pratar med klubbens sportsligt ansvarige Tony Andersson vill han först inte kommentera det inträffade. Han bekräftar dock att han varit i dialog med Jacob och Anna.

– Vi ska gå igenom det internt först.

De säger att de inte kommer och jobbar nästa match om Joby är kvar.

– Det har de sagt till mig också.

Joby Messier har en helt annan version av vad som hänt.

– Det var ingen incident. Vi redde ut det. Förbundet vet att spelaren är registrerad hos oss och det visste också Färjestad. Ärligt talat så fokuserade jag inte så mycket på det, jag hade en match att förbereda mig för.

https://twitter.com/jaggelito/status/973255874926977024

När Joby Messier konfronteras med påståendena att det ska ha förekommit hot himlar han med ögonen.

Det stämmer dock att han bad funktionärerna att hålla sig utanför Panterns omklädningsrum.

– Jag vill inte att andra människor ska springa igenom vårt omklädningsrum. Det handlar inte bara om dem. Vi behöver ha lite mer av ett stängt omklädningsrum.

– Men det är nog något de inte är vana vid här. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte har tid att oroa mig för människors känslor.

Anna säger att du smällde igen dörren i ansiktet på henne.

– Vi pratade vid båset och dörrarna där stängs av sig själv. Jag var nog inte ens medveten om exakt var hon var. Vi pratade lite och sedan gick jag vidare. Jag är inte van vid den här typen av drama, jag är kanske inte känslig nog. Jag får höra mig för vad min fru tycker om detta när jag kommer hem.

Oskarshamn vann matchen med 2-5. Därmed har Pantern ett svårt läge att ta sig vidare från slutspelsserien.

– Vi måste vinna tre matcher, säger Joby, som är kusin till hockeylegendaren Mark Messier.

Relaterade ämnen
Martin Hardenberger
Martin Hardenberger

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag