Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Är en stor skandal – det får inte inträffa”

Ordförande Christian Falck. Foto: Privat
Kristianstad fick ett mål emot sig, man aldrig borde fått. Foto: BILDBYRÅN
Foto: HOCKEYETTAN.SE

Vita Hästens Linus Andersson gjorde 1-0 i gårdagens möte mot Kristianstad i kvalserien till HockeyAllsvenskan.

Men pucken var aldrig över linjen.

– En skandal som inte får inträffa, säger Kristianstads ordförande Christian Falck. 

Det stod 0-0 i toppmatchen. Laget som skulle dra det längsta strået i matchen, skulle kliva upp i serieledning av kvalserien med endast tre omgångar kvar och skaffa sig kanonläge för att ta en allsvensk plats den kommande säsongen.

Christian Falck var på plats i Himmelstalundshallen igår, och hade själv uppfattningen direkt att pucken aldrig var över linjen.

Men videomåldomaren tog beslutet att godkänna det ändå. Det gör Falck förbannad.

– En stor skandal. För mig är detta fusk. Detta hade kunnat få konsekvenser som jag inte hade velat tänka på, säger KIK:s ordförande.

I den tredje perioden så vände Kristianstad matchen och alla poäng till Skåne. Detta tack vare ett sent avgörande från Tony Pappila. 

– Det är jag glad för. Det hade varit mycket värre om vi inte fått med oss alla tre poängen. Nu kan det bli avgörande ändå, om det blir en målskillnadsaffär när vi summerar.

– Tänk om Vita Hästen klarar sig kvar med ett plusmål nästa helg. Då kommer vi bara prata om det här, och att de faktiskt gjort en bra kvalserie och klarat sig kvar, säger Christian Falck.

Får stöd av måldomaransvarig

Har du pratat med någon om detta?

– Ja, jag pratade med Björn Wettergren som är ansvarig för videomåldomarna i HockeyAllsvenskan. Han sa att det här är ingenting att diskutera. Han kan inte förstå hur det har blivit dömt mål när pucken som uppenbart aldrig var inne. 

– Videomåldomaren kanske hade några intressen i att Vita Hästen skulle få ett mål. Men nu kommer han bli tagen ur tjänst, säger Christian Falck, som också pratade med domaren i matchen, Johan Nordlöf.

– Domaren sa själv när vi pratade att han på isen inte upplevt det som mål. Nu frågar jag mig om den här videomåldomaren tagit några fler felaktiga beslut under säsongen. Det är inte okej, det här.

Kristianstad leder nu kvalserien med 16 poäng. Bakom jagar just Vita Hästen och Almtuna med 15 poäng.