Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

75-åring hotade att döda hockeyspelare

Kim Johansson, Västervik, utsattes för dödshot under en match mot Oskarshamn.Foto: BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

Med handen formad som en pistol hotade en 75-årig man att döda Västervik IK:s back Kim Johansson, 21.

Nu har han dömts till böter, rapporterar SVT.

När Västervik spelade bortamatch mot IK Oskarshamn i februari utsattes gästernas Kim Johansson för ett hot i pausen mellan den andra och tredje perioden.

En polisanmälan upprättades efter det heta derbyt och Johansson berättade för Kvällsposten vad han upplevt.

– Jag satt längst ut i båset och då sitter det en äldre man, och riktar pistoltecken mot mig. Han säger rakt ut, vilket jag hör, att han ska döda mig. Jag frågar vad han håller på med och frågar om han menar allvar med sitt hot. Då svarar han att han ska döda mig.

– Jag ställer frågan om han mordhotar mig och då svarar han att han verkligen menar allvar. Han gör ett pistoltecken och riktar fingret mot halsen som att han ska skära halsen av mig, sa den 21-årige hockeyspelaren.

Döms för hot mot hockeyspelare

Roland Kiskeri, säkerhetsansvarig i Västervik, berättade att man från Oskarshamns sida varit samarbetsvilliga kring händelsen.

Nu har en 75-årig man dömts till dagsböter för olaga hot, detta trots att han i förhör påstått att han med pistoltecknet menat att Oskarshamn skulle komma ut till den tredje perioden och skjuta Västervik i sank, uppger SVT.