Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Växjö Lakers avgjorde i förlängning mot LHC

Juuso Vainio tryckte in 3-2 i förlängningen mot LHC.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Växjö Lakers tog fjärde raka segern mot Linköping under lördagskvällen. Matchen slutade 3-2 efter att Juuso Vainio avgjort i förlängningen. 

I fjol vann Växjö tre av fyra möten med Linköping - där LHC tog hem första matchen i SHL:s sjätte omgång. 

Nu var det återigen dags för Lakers att fira triumfer mot östgötalaget, detta i näst sista träningsmatchen inför seriestarten. 

Saab arena var spelplats och det var gästande Lakers som tog ledningen i den första perioden. Glödhete Richard Gynge, som nätade tre gånger om i 6-5-segern mot Malmö Redhawks senast, visade nu återigen vägen för smålänningarna med sitt mål. 

Väl i andra kvitterade LHC i numerärt underläge när Jaakko Rissanen bjöds på ett gratisläge. Hemmalaget åkte kort efter på ytterligare en utvisning och i spel fem mot tre lyckades Lakers återta ledningen genom Emil Pettersson som pangade in 2-1. 

Redhawks väntar i genrepet 

I tredje perioden var det Linköpings tur att slå till i boxplay. Patrik Lundh kunde inte missa när han fick läget och satte kvitteringen i mer eller mindre öppet mål.

Matchen gick till förlängning - och väl där avgjorde Juuso Vainio när han tryckte in 3-2. 

På fredag tar Lakers emot Redhawks i genrepet inför SHL-premiären mot Färjestad sex dagar senare. LHC har sin första seriematch hemma mot Rögle på lördag om en vecka.