Jesper Williamsson. Foto: ROBBIN NORGREN / BILDBYRÅNJesper Williamsson. Foto: ROBBIN NORGREN / BILDBYRÅN
Jesper Williamsson. Foto: ROBBIN NORGREN / BILDBYRÅN
Elevenes, Connolly och Williamsson. Foto: JONAS GUSTAFSSON / BILDBYRÅNElevenes, Connolly och Williamsson. Foto: JONAS GUSTAFSSON / BILDBYRÅN
Elevenes, Connolly och Williamsson. Foto: JONAS GUSTAFSSON / BILDBYRÅN

Vändningen – erbjuds ett nytt SHL-kontrakt

Publicerad

I våras fick Jesper Williamsson besked av Rögle BK att hans kontrakt inte skulle förlängas.

Nu kovänder Ängelholmsklubben i frågan och har skrivit ett ettårskontrakt med Williamsson. 

– Det är mycket osäkert kring vad som händer med Timothy i vinter och nu säkrar vi upp med en etablerad back, säger Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson. 

Den 27-åriga backen har spenderat sina två senaste säsonger i Rögle BK.

Där har Jesper Williamsson gjort elva poäng på 87 matcher. 

Men efter den gångna säsongen som avslutades i våras fick Williamsson beskedet av klubben att han inte längre var önskvärd och att de inte kunde erbjuda honom ett nytt kontrakt. 

Sedan dess har den defensivt inriktade försvararen varit klubblös, och i jakt på ny klubbadress. 

Nu verkar den jakten ha sett sitt slut. Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad har nämligen Rögle BK gjort en så kallad kovändning - och vänt sitt negativa besked till ett kontraktsförslag som backen nu ska ha accepterat, och att affären blir officiell är enligt samma tidsskrifts uppgifter bara en tidsfråga.

"Under tisdagen ska Rögles sportchef Anders Carlsson ha informerat spelartruppen om att Jesper Williamsson är klar för spel i Rögle kommande säsong." skriver Helsingborgs Dagblad.

Superlöftets eventuella flytt en orsak bakom

En av orsakerna bakom Rögles helomvändning sägs vara den eventualitet som gör gällande att Timothy Liljegren kan komma att testa sina vingar, och sina skridskor, på andra sidan Atlanten. 

Liljegren draftades redan i den första rundan av framtidslaget Toronto Maple Leafs, och under organisationens utvecklingscamp i sommar har Liljegren imponerat. 

Dessutom har Rögle BK ännu en back som kan komma att hamna i Nordamerika, då Rasmus Sandin har möjligheten att testa på juniorspel i Nordamerika den stundande vintern. 

"Jag har stortrivts här"

Och ett tag efter att HD kommit med sina uppgifter så bekräftades dem av Rögle. 

Anders Carlsson berättar att osäkerheten kring framför allt Liljegren ligger till grund för beslutet. 

– Jag ser fram emot att komma in i omklädningsrummet igen och träffa både gamla och nya lagkamrater. Jag har stortrivts i Rögle de här två åren jag varit här, säger Williamsson till klubbens hemsida

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag