Liljegren var en av de jagade talangerna under NHL-draften. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USALiljegren var en av de jagade talangerna under NHL-draften. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Liljegren var en av de jagade talangerna under NHL-draften. Foto: USA TODAY NETWORK / USA TODAY SPORTS/SIPA USA/IBL SIPA USA
Liljegren i Rögle-tröjan. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅNLiljegren i Rögle-tröjan. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Liljegren i Rögle-tröjan. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Trots tuffa NHL-starten: "Vaknar med ett leende"

Publicerad

Rögle ser ut att gå miste om Timothy Liljegren.

18-åringen är på väg att inleda sin första säsong i Nordamerika och Torontos organisation.

– Självklart blir det lättare att anpassa sig till liten rink ju mer du spelar på den. Men oavsett vart jag spelar så är istiden viktigast, säger Liljegren.

Timothy Liljegren är med på Torontos rookie camp just nu och den svenske stortalangen drar åt sig stor uppmärksamhet som tidigt draftval.

Han var dessutom inne på lagets samtliga fem baklängesmål i en förlustmatch mot Montreal för ett par dagar sedan som skapade ännu mer rubriker.

Men han är bekväm i sin nya miljö.

"Vaknar med ett leende"

– Eftersom jag stannade kvar i Kanada efter draften och tränade här några extra veckor lärde jag känna staden lite tidigare. Det är en fantastisk stad och en bra organisation så det är bara att vakna med ett leende, säger Liljegren.

Om det blir spel i Maple Leafs farmarlag Toronto Marlies eller Rögle kommer att visa sig inom ett par veckor och enligt Sportsnet så vill Toronto hellre se honom i AHL i vinter – något som Rögles sportchef Anders "Masken" Carlsson tror han vara bra för Liljegrens utveckling. 

– Hockeyn är annorlunda jämfört med Europa och självklart blir det lättare att anpassa sig till liten rink ju mer du tränar och spelare på den… Sen tror jag oavsett vart jag spelar så är istiden det viktigaste och där jag får spela mitt spel, säger Liljegren.

Dialog mellan klubbarna

– Rögle har hela tiden stöttat mig och eftersom jag numera tillhör Toronto så har "Masken" och RBK respekterat deras tankar kring hur min utveckling ska gå framåt och där är en dialog mellan klubbarna, fortsätter han.

Hur upplever du uppståndelsen kring dig just nu där borta?

– Man märker att intresset är stort och man följer oss spelare intensivt men samtidigt är  jag inte Auston Matthews direkt utan mer blivit en positiv känsla kring allt engagemang.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag