Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tränaren tillbaka på isen efter timeouten

Jesper Mattsson är tillbaka på isen efter över fyra månaders frånvaro. Foto: Johan Svensson
Jesper Mattsson lämnade sitt uppdrag i höstas. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Nu är han tillbaka på isen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Jesper Mattsson är tillbaka på isen efter över fyra månaders frånvaro, sedan sonen, Oliver drabbats av en allvarlig sjukdom, som han fortfarande kämpar mot. 

- Nu har Oliver tagit ett par skutt i positiv riktning, så jag är med lite nu, men ropar inte hej, säger Jesper Mattsson.

Det var den gamle vanliga Jesper Mattsson som kom in på träningen för Malmö Redhawks. Direkt satte han sig in i det offensiva spelet som han normalt sett har ansvaret för.

Och engagerade sig direkt.

- Jag är med nu för att sätta mig in i det. Det är kul att hjälpa till, men samtidigt är alla spelare någon annanstans än för fyra månader sedan, betonar Mattsson.

"I en absolut drömvärld är jag med för fullt efter uppehållet" Foto: Johan Svensson

Sonen fick hjärnblödning

Det var i slutet av september som Jesper Mattsson hastigt fick lämna uppdraget på grund av att hans son Oliver Mattsson, som redan var sjuk i den ovanliga sjukdomen aplastisk anemi, fått hjärnblödning och fick hjälp av respirator.

Den 18 oktober meddelande Oliver på sin egen instagram-profil att "Efter elva dagar i respirator pga en hjärnblödning är jag nu tillbaka och på väg mot min stamcells transplantation".

"Ge det en tio dagar"

Stamcellsopearationen genomfördes i början av november, och sedan dess har rehabiliteringen pågått. Och nu har Oliver tagit så pass stora steg att pappa Jesper så smått kan börja återgå till jobbet.

- I en absolut drömvärld är jag med för fullt efter uppehållet. Men vi får se hur det går. Det är ingenting som är spikat, säger Jesper Mattsson, som ber att få återkomma senare, när man fått fler svar från sonen.

- Ge det en tio dagar till så vi vet att det fortsätter i rätt riktning. Nu är det för tidigt att säga något. Det är bara kul att vara här och hjälpa till. Så vi får börja där.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!