Jesper Mattsson är tillbaka på isen efter över fyra månaders frånvaro. Foto: Johan SvenssonJesper Mattsson är tillbaka på isen efter över fyra månaders frånvaro. Foto: Johan Svensson
Jesper Mattsson är tillbaka på isen efter över fyra månaders frånvaro. Foto: Johan Svensson
Jesper Mattsson lämnade sitt uppdrag i höstas. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNJesper Mattsson lämnade sitt uppdrag i höstas. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Jesper Mattsson lämnade sitt uppdrag i höstas.  Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Nu är han tillbaka på isen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNNu är han tillbaka på isen. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Nu är han tillbaka på isen.  Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Tränaren tillbaka på isen efter timeouten

Publicerad

MALMÖ. Jesper Mattsson är tillbaka på isen efter över fyra månaders frånvaro, sedan sonen, Oliver drabbats av en allvarlig sjukdom, som han fortfarande kämpar mot. 

- Nu har Oliver tagit ett par skutt i positiv riktning, så jag är med lite nu, men ropar inte hej, säger Jesper Mattsson.

Det var den gamle vanliga Jesper Mattsson som kom in på träningen för Malmö Redhawks. Direkt satte han sig in i det offensiva spelet som han normalt sett har ansvaret för.

Och engagerade sig direkt.

- Jag är med nu för att sätta mig in i det. Det är kul att hjälpa till, men samtidigt är alla spelare någon annanstans än för fyra månader sedan, betonar Mattsson.

"I en absolut drömvärld är jag med för fullt efter uppehållet"Foto: Johan Svensson

Sonen fick hjärnblödning

Det var i slutet av september som Jesper Mattsson hastigt fick lämna uppdraget på grund av att hans son Oliver Mattsson, som redan var sjuk i den ovanliga sjukdomen aplastisk anemi, fått hjärnblödning och fick hjälp av respirator.

Den 18 oktober meddelande Oliver på sin egen instagram-profil att "Efter elva dagar i respirator pga en hjärnblödning är jag nu tillbaka och på väg mot min stamcells transplantation".

"Ge det en tio dagar"

Stamcellsopearationen genomfördes i början av november, och sedan dess har rehabiliteringen pågått. Och nu har Oliver tagit så pass stora steg att pappa Jesper så smått kan börja återgå till jobbet.

- I en absolut drömvärld är jag med för fullt efter uppehållet. Men vi får se hur det går. Det är ingenting som är spikat, säger Jesper Mattsson, som ber att få återkomma senare, när man fått fler svar från sonen.

- Ge det en tio dagar till så vi vet att det fortsätter i rätt riktning. Nu är det för tidigt att säga något. Det är bara kul att vara här och hjälpa till. Så vi får börja där.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag