Sparkar sportchefen: "Det är på dagisnivå"

Joakim Tillgren
Foto: TOMAS LEPRINCE

Efter några dramatiska slutminuter lyckades Pantern vända matchen mot Modo och vinna (1-2) på bortais.

Men redan timmar innan matchstart utspelade sig ett annat Pantern-drama – när sportchefen Joakim Tillgren fick sparken efter 40 år i klubben.

– Jag är chockad, säger Tillgren.

Efter vinsten mot Modo är Pantern med i den hockeyallsvenska tabelltoppen.

Men en lyckad säsonginledning spelar ingen roll. Sportchefen Joakim Tillgren får ändå sparken på grund av samarbetssvårigheter. Tillgren anses inte dra jämnt med ordföranden Mattias Schönhult eller med de båda tränarna Håkan Åhlund och Fredrik Hallberg.

– Schönhult, Mårten Hedlund och Micke Palmqvist är de som drivit den här frågan, de bara kallade upp mig och har sparkat mig, för att det funnits samarbetssvårigheter, säger de, berättar Tillgren.

Är du svår att samarbeta med?

– Jag har punkter som jag framför till styrelsen och tränarna. Men jag skulle inte kalla det att jag är svår att samarbeta med.

Kontrakt till 2020

Tillgren har nu entledigats, med omedelbar verkan.

– De har redan stängt av mejlen. Det här är på dagisnivå, dundrar Tillgren, som uppmanades att skriva på ett papper när han fick beskedet.

Något han dock inte gjorde.

– Inte en chans att jag skriver på någonting. Men då hade jag accepterat att de sparkar mig, vilket jag inte gör.

Därmed tvingas Pantern betala lön till Tillgren till och med 2020, när kontraktet går ut. 

Och samarbetet med Malmö riskerar också att gå i stöpet. Det har varit Tillgren som varit länken tillsammans med Redhawks sportchef Patrik Sylvegård.

– Om du frågar styrelsen, med Mårten Hedlund i spetsen, så tycker de inte att samarbetet med Malmö behövs. 

Men det samarbetet är väl omfattande?

– Ja. Vi har haft väldig nytta av detta. Det är någonting jag dragit väldigt hårt i för att vi ska ha detta. Nu vet jag inte vad som händer.

Tillgren är arbetsbefriad från sin tjänst som sportchef och nästa vecka träffas hans fackliga representanter med Pantern för att diskutera nästa steg.

Besvärande spricka

Ordföranden Mattias Schönhult bekräftar vad Tillgren sagt om samarbetssvårigheter med tränarna.

– Det har han själv uttryckt i någon tidning, det är klart att det har funnits en spricka där som varit besvärlig. Det har förts diskussioner löpande och man har inte lyckats komma fram till en hållbar lösning över tid. Det har varit vissa samarbetssvårigheter med styrelsen också.

Han säger att ni stängt av hans mejl redan och kallar det dagisnivå. Har du någon kommentar till det?

– Nej, det har jag inte mer än att jag förstår att det är en besvikelse. Detta är inget jag tar lätt på eller tycker är trevligt på något vis för Pantern. Det är verkligen en black friday om man uttrycker sig så.

Hur ser du på samarbetet med Malmö Redhawks framöver efter detta?

– Även där har vi inte hunnit grotta ner oss speciellt mycket, men vi har inga andra tankar än att vi ska ha en fortsatt god relation till Malmö Redhaks och får väl ha en sittning med dem inom kort och se vad den resulterar i, avslutar Mattias Schönhult.

Deramatik mot Modo

Efter att Tillgren sparkats tog Pantern tre nya poäng mot Modo. Men segern satt långt inne. Efter Emil Molins mål för Modo i första perioden dröjde det tills tre minuter återstod av matchen innan Sebastian Selin kunde kvittera. Och med 39 sekunder kvar av matchen satte Tobias Ekberg segerpucken.